Vreeswijk & De Andersons in Huis Kernhem

12 september 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Huis Kernhem begint het tiende koffieconcertseizoen zondag 16 september van 12.00 tot 13.30 uur met de try-out van Vreeswijk & De Andersons, een bruisend liederenprogramma met Zweedse invloeden.

Liedkunstenaar Cornelis Vreeswijk (1937-1987) werd geboren in IJmuiden en verhuisde als dertienjarig jongetje met het gezin naar Zweden. Daar groeide hij uit tot één van de meest invloedrijke artiesten van de 20e eeuw. Cornelis wilde niet nieuwsgierig doodgaan en zo leefde hij dan ook. Zijn turbulente leven had ook zijn weerklank in de liederen die hij schreef. Hij was maatschappijkritisch, brutaal en tegelijk een romanticus en een poëet. Hij maakte muziek zonder stropdas, muziek zonder maatpak.

Hij was een outsider maar wilde dat ook zijn; een man zonder vast adres die alleen op het podium thuis was. Hij grapte over zichzelf als de vliegende Hollander die nooit in de haven aankwam.

De Andersons zijn bezig aan een opmars in de Nederlandse theaters en staan bekend om hun muzikale theaterprogramma’s met inhoud, humor en veel afwisseling. Het gezelschap bestaat uit zangers/acteurs Roel Dullaart en Anna Ågren, pianist Tom Dicke en gitarist Mirek Walton. Zij zijn alle vier afgestudeerd aan het conservatorium en Roel en Anna hebben daarna nog een tweede fasestudie gevolgd aan de Koningstheateracademie in Den Bosch.

Kaarten voor het concert zijn vanaf 11.30 uur verkrijgbaar aan de zaal. De kosten zijn 7,50 euro, inclusief een consumptie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie