Permar weer diep in het rood

19 september 2012 om 00:00 Voorpagina

Volgens de woordvoerder betaalt Ede het bedrag uit de gemeentelijke reserves. Permar verkeert al twee jaar in financieel zwaar weer. In 2010 leed de instelling 1,7 miljoen verlies, vorig jaar was er een min van 1,8 miljoen. Permar-directeur Johan van Kouterik bevestigt het dreigende tekort van zes ton voor dit jaar. Tot op heden loopt het operationele resultaat naar schatting ,,twee tot drie ton” achter.

Ede moet voor ruim drie ton bijspringen EDE - Sociale werkvoorziening Permar draait dit jaar naar verwachting een verlies van ongeveer 600.000 euro. Voor dit tekort moeten de gemeenten Ede, Barneveld Renkum, Scherpenzeel en Wageningen bijspringen. ,,Ede betaalt hier zo’n 318.000 euro aan mee”, bevestigt gemeentewoordvoerder Wilma van Wensem.

door Boy Imminck

Crisis

Van Kouterik: ,,We hebben voor de zomer daarom ook een winstwaarschuwing gegeven. De economische crisis speelt ons parten.”

Permar hoopt echter dat het bedrijfsresultaat uiteindelijk op nul uitkomt dit jaar, mede dankzij een eenmalige meevaller door verkoop van de kwekerij. ,,Maar hoe het jaar precies eindigt, blijft onzeker. Opdrachten staan onder druk.”

Niet voorzien

Daarnaast is er dus een tekort van zes ton op de exploitatierekening van Permar. Dat was niet voorzien, legt Van Kouterik uit: ,,De kosten van onze al eerder aangekondigde aanpassing van de organisatie zouden betaald worden uit een fonds van het rijk, maar dat is uitgesteld.”

u lees verder op pagina 5.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie