Afbeelding
Foto: Gert Jan Koster

Column Cees van der Knaap: 'André van Kruijssen'

10 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

Ik merk dat regelmatig. Op werkbezoek met de wethouders bij een bedrijf. Of tijdens individuele ontmoetingen. En het maakt niet uit of het dan gaat om een kleine zelfstandige, een winkeleigenaar of de directeur van een groot bedrijf.

Ideeën, visie, durf, uithoudingsvermogen, een beetje brutaliteit. Een ondernemer heeft het allemaal nodig om kansen te grijpen, nieuwe stappen te nemen en niet bang te zijn te falen.

Natuurlijk heeft het bedrijfsleven ook de gemeente Ede nodig. Want Ede biedt een plek waar investeringen en ondernemerschap volop kansen krijgen.

Een ondernemer die dit allemaal goed begrepen heeft, is André van Kruijssen. Hij heeft zaterdag afscheid genomen als directeur van bloemenveiling Plantion. Hoe hij Plantion - na een fusie tussen de veilingen Bemmel en Vleuten naar Ede gekomen - tot een succes heeft gemaakt, is fantastisch.

André heeft nog iets anders geïntroduceerd in de lokale economie: het besef dat een bedrijf moet wortelen in de samenleving. Dat mensen die er werken uit diezelfde gemeenschap komen.

Dus heeft hij Plantion een eigen ‘smoel’ gegeven. Personeel werft het bedrijf lokaal; bloemen voor plaatselijke liefdadigheid stelt Plantion graag beschikbaar; heeft Ede promotie nodig als groene stad, dan staat Plantion vooraan om mee te doen.

Door zijn inspanningen voor het Edes Bedrijfs Contact is de samenwerking tussen ondernemers verbeterd. Hij heeft de spinning marathon voor het goede doel geïntroduceerd in de Heideweek. Door zijn inzet komt het liefdadigheidsevenement Ride for the Roses in 2013 naar Ede.

André heb ik leren kennen als een gedreven en inspirerende persoon. Hij is actief geweest in de rugbysport. Daar ligt zijn geheim: hard werken, veel voor elkaar over hebben, doorzettingsvermogen. Een gouden recept. Bij bloemenveiling Holambra in Brazilië zullen ze hem met open armen ontvangen.

Twitter: @CvanderKnaap

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie