Inschrijving Pegasus

10 oktober 2012 om 00:00 Regio

OTTERLO - Conny Theunissen hield woensdagmiddag een Dakar Experience in samenwerking met het Go2dakar team van haar broer Henk Theunissen voor het goede doel, de stichting African Child Foundation.

De deelnemers die voor deze middag een kaart hadden gekocht konden het Dakar gevoel proeven en beleven. Met de truck van Wuf van Ginkel van het Ginaf Rally Powerteam en met de Dodge van Henk Theunissen van het Go2dakar-team werd er door de modder gescheurd. Met buggys over de Veluwe crossen met een bolletje pijltje roadboek, met Jeeps zelf navigeren, alle facetten van Dakar beleven, in een modderig circuit wat de pret alleen maar groter maakte.

De Edese ondernemer Thijs van Hunnik is in 2005 in Kenia geweest en zag daar veel kinderleed. Hij besloot hier daarom een kindertehuis te bouwen en de stichting African Child Foundation op te richten. Conny heeft in mei samen met van Hunnik Asante Childrens Home bezocht en was diep onder de indruk van het land en van het goede wat zij zag in het kinderhuis. 22 kansarme kinderen kregen hier een thuis waar ze weliswaar zonder familie maar in een gezellige familiesfeer kunnen opgroeien.

Daarom organiseert zij met haar broer Henk Theunissen de Dakar Experience Day ten bate van Asante Childrens Home. Info: www.ikhelpook.nl .

WEKEROM - Om militairen veilig in Engeland te krijgen organiseerde het verzet, een maand na de dropping, onder de codenaam Pegasus, reddingsoperaties. Militairen trokken onder andere te voet door de bossen vanaf de Veluwe, via Lunteren, Wekerom, Ede, Bennekom naar de Rijn bij Wageningen. Daar werd de oversteek gemaakt met boten. De mensen kwamen daarna in bevrijd gebied en konden naar Engeland.

Ter herinnering aan deze reddingsoperatie wordt zaterdag 20 oktober de Pegasus wandeltocht gehouden. Het is een wandeltocht door de natuur, kleinschalig, maar met een grote historische waarde. Bij de start zijn er ook mensen die alles kunnen vertellen over de reddingsoperatie. De tocht voert nu vanaf Wekerom over stukken historische routes van de Vluchtoperatie Pegasus naar het eindpunt in Ede. De wandelaars kunnen kiezen uit afstanden van 10, 20 of 30 kilometer. Na die afstand worden de deelnemers teruggebracht naar Wekerom met historische militaire voertuigen (Keep them Rolling).

Inschrijven voor de tocht is mogelijk bij het startbureau, locatie ‘s Heeren Loo aan de Apeldoornseweg 60 in Otterlo. Belangstellenden kunt starten vanaf 08.00 uur. Bij start en finish en ook onderweg zijn er mogelijkheden voor een versnapering of lunch.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie