Dammers DES hard onderuit in Leeuwarden

31 oktober 2012 om 00:00 Sport

LUNTEREN - In de vierde ronde van de nationale damcompetitie heeft DES Lunteren in de hoofdklasse A zijn eerste nederlaag geleden.

In Leeuwarden werden de Lunteranen weggetikt door Huizum. DES Lunteranen keerden met een zeker niet onverdiende 14-6 nederlaag terug uit Friesland. Door deze nederlaag bezet DES nu de gedeelde vierde plaats met vijf punten. Slechts een punt achterstand op het aan kop gaan trio DUO, Huizum en MTB Hoogeveen.

De wedstrijd begon goed met een degelijke remise van Jaap van Hierden tegen Posthumus. Daarna ging het echter mis. Arjen Timmer verloor van Kooistra.

Timmer offerde een stuk omdat hij zag dat er anders een combinatie zou volgen. Hoewel zijn tegenstander dit niet gezien had, maakte deze dankbaar gebruik van het stuk winst en won bekwaam. Dit was het begin van het einde.

De ene na de andere Lunteraan verloor. Slechts Marcel Monteba wist op het eerste bord een overwinning uit Leeuwarden weg te kapen. De Lunteranen lieten zien niet de vorm hadden, vereist voor een paar overwinningen. De onvermijdelijke nederlaag was een feit.

u Een uitgebreid verslag is te lezen op www.edestad.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie