Schakers Bennekom bekeren door

22 december 2012 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM _ Het eerste schaakviertal van de Bennekomse Schaakvereniging BSV, heeft in de eerste ronde van de OSBO Cup de maximale score gehaald. Het werd in De Commanderij in Bennekom zonder al teveel problemen 4-0. Bennekom speelt in de tweede ronde uit in en tegen Ede. Het duel zal eind januari 2013 worden afgewerkt.

Na ruim negen kwartier spelen opende Wim Thieme de score. Hij kwam tegen Erika Belle minder goed uit de opening, herpakte zich, viel aan en kwam beter te staan. Belle, oud-dameskampioene van Nederland, ging bovendien in de fout en verloor een vol stuk. Belle spoelde de dreun met een pilsje weg en gaf daarna op. Op dat moment stond het op de andere borden ook al goed voor Bennekom. Met name keken Martin Markering en Hotze Tette Hofstra tegen een goede stelling aan en ook Noël Bovens had dikke kansen.

Hofstra maakte er na ruim 2,5 uur mooi 2-0 van. Zijn dame had meer speelruimte dan het vrouwelijk stuk van tegenstander Jaroslav Liska. Ook had Hofstra een sterke lopen tegenover een paard. De manoeuvres op de damvleugel leverde de Bennekommer uiteindelijk een stuk en vervolgens zou een extra dame op het toneel verschijnen. Liska liet het niet zover komen en staakte de strijd.

Een kwartier later was het 3-0. In een partij uit één stuk zegevierde Bovens over Jan Schadd. Na een grote ruil hield Bovens een sterke paard tegen een zwakkere loper over. Toen Schadd een pion verloor in het eindspel, was het na drie uur spelen gedaan: 3-0. En het werd nog 4-0. Martin Markering kreeg aanval op de koningsvleugel tegen Eric de Winter. De Velpse koning kwam langzaam maar zeker in groot gevaar. Op fraaie wijze maakte Markering de klus af.

Foto:

Het viertal van Bennekom (rechts) had in de OSBO Cup geen enkel probleem met het team van Velp.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie