Rob de Nijs viert verjaardag groots in Carré

23 december 2012 om 00:00 Nieuws

WEKEROM - De in de bosrijke omgeving van Wekerom wonende Rob de Nijs vierde woensdag (tweede kerstdag) zijn zeventigste verjaardag. Een mijlpaal voor de Nederlandse zanger, die in de zestiger jaren bekend werd met het liedje 'Ritme van de regen'. De verjaardag werd op gepaste wijze gevierd in familiekring.

Zondag 13 januari 2013 staat Koninklijk Theater Carré in Amsterdam in het teken van Rob de Nijs. Zijn zeventigste verjaardag wordt daar groots gevierd met een middagvullend programma: Rob 70!. Vele muzikale vrienden uit het verleden en heden treden op zoals Henk Hofstede (Nits), Spinvis, het Hamelen Koor, Jan Siebelink en Jan Rot. De kaartverkoop voor dit exclusieve concert is al gestart.

In 1964 trad Rob de Nijs, een rasechte Amsterdammer, voor het eerst op in Carré met The Lords in de Rudy Carell Show. In 1971 was hij te zien in de hippiemusical Salvation. Sinds 1983 treedt hij elk jaar op met zijn vaste band. De vaste bespeler wordt daarom geëerd met een veelbelovend concert in Carré. Ook Rob de Nijs zelf zal zijn grootste hits ten gehore brengen.

Dit jaar werd Rob de Nijs op 69-jarige leeftijd vader van zijn zoon Julius. Die gebeurtenis houdt de Wekerommer jong, zegt hij daar zelf over. ,,Ik heb er zo veel energie van gekregen.'' Julius is niet het enige kind van De Nijs. Met zijn ex-vrouw Belinda Meuldijk heeft hij twee zoons: Robbert en Yoshi.

Rob de Nijs is vanaf zijn jeugd geraakt door de muziek. In die tijd speelde hij accordeon. Zijn eerste groep had hij op het middelbare onderwijs. De groep heette The Big Gamble six, seven, two en speelde voornamelijk nummers van The Everly Brothers. De voorlaatste cd 'Chansons' van Rob de Nijs waren allemaal vertaalde Franse liedjes.

De laatste cd, 'Eindelijk Vrij', nam hij samen met producer Daniel Lohues op in Nashville. In de zestiger jaren maakte Rob de Nijs samen met de zanger Johnny Lion furore in circus Toni Boltini. Het bekendste lied van de in Wekerom woonachtige is 'Het werd zomer'. Andere bekende liedjes zijn 'Anna Paulowna', 'Banger hart' en Malle Babbe'.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie