CineMec Ede vertoont film Het Bombardement met 3D bioscoop geluid

24 december 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Als enige bioscoop in Nederland vertoont CineMec Ede Het Bombardement in 3D geluid. Digitale cinema pionier Barco is blij dat het Nederlandse productiebedrijf Fu Works ervoor heeft gekozen haar nieuwste film Het Bombardement 0uit te brengen in Barco Auro 11.1 geluid.

CineMec is daarmee het eerste theater dat uitgerust is met de nieuwe geluids-technologie van het Belgische audiobedrijf. Met deze stap zijn de producent, de regisseur en CineMec het eens dat Barco's 3D Cinema Sound-technologie een aanzienlijke filmervaring extra levert. In het nieuwe jaar zullen meerdere producenten films maken die ook met 3D geluid uitgebracht zullen worden.

Het Bombardement vertelt het verhaal van een jonge bokser die verliefd wordt op een rijke vrouw wiens zoektocht naar liefde wordt overschaduwd door de Duitse inval en het daaropvolgende bombardement op Rotterdam in de meidagen van 1940. Regisseur Ate de Jong: "We zijn verheugd dat we deze film hebben kunnen omzetten in het revolutionaire Barco Auro 11,1 formaat. Het 3D geluid past perfect bij deze film met veel oorlogsgeluid en voegt nog een extra dimensie toe", aldus Ate de Jong.

Gerben Kuipers, eigenaar van CineMec, beschouwt Barco Auro 11,1 als als een fantastisch hulpmiddel. ,,Het geluid voegt echt waarde toe aan de bioscoopervaring. Bioscoopbezoekers zullen het gevoel hebben dat ze midden in het bombardement van Rotterdam zitten. We hebben hiermee echt weer een grens in de bioscoopervaring verlegd."

Drie lagen van geluid

Het Barco Auro 11,1 systeem creëert geluid in drie verschillende lagen (surround, hoogte en overhead). In plaats van de enkele laag die gebruikt wordt in de traditionele 5.1-geluid komt het geluid nu van alle kanten om je heen, overvliegende helikopters vliegen echt van links naar rechts over je heen, vogels hoor je vanaf boven fluiten en het straatgeluid zit in de middenlaag zodat je alles waarneemt zoals het in werkelijkheid ook is.

3D geluid wereldwijd

Barco Auro 11,1 wordt momenteel in meer dan 50 theaters wereldwijd gebruikt. De ervaringen van de gebruikers en toehoorders zijn allemaal zeer positief. ,,We zijn verheugd over de interesse in onze revolutionaire 3D cinema-geluid, zowel van filmmakers zoals Fu Works en van bioscopen, zoals CineMec", besluit Brian Claypool, Senior Director Strategic Business Development van Barco's Entertainment afdeling.

,,In feite is dit geluidsysteem de volgende logische stap in de zoektocht naar meerwaarde voor de 'bioscoop van de toekomst'. Het zal mensen nog meer motiveren om naar de bioscoop te komen voor een entertainmentervaring die nergens anders te verkrijgen is."

Over Barco

Barco, een internationaal technologiebedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor meerdere professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Onderzoek & Ontwikkeling en Productie in Europa, Noord-Amerika en Asia Pacific. Barco (NYSE Euronext Brussel: BAR) is actief in meer dan 90 landen met ongeveer 3700 werknemers wereldwijd. Barco een omzet van EUR 1,041 miljard geboekt in 2011.

Over Auro Technologies

Auro Technologies is een spin-off van Galaxy Studios Group en eigenaar van de Auro-3D ® Technology Suite. Het Auro-3D ® systeem is ontworpen door Wilfried Van Baelen, oprichter van Galaxy Studios. Galaxy Studios is wereldwijd bekend om zijn state-of-the-art leiderschap in audio-innovatie voor muziek- en filmgeluid. De Auro-3D technologie biedt baanbrekende, eenvoudig te gebruiken en een ongekende mate van geluidsweergave en mogelijkheden om professionele, automotive, uitzending en consumentenelektronica (zoals gaming, smartphones, multimedia PC, notebooks, tablets, audio-spelers, digitale TV, media bibliotheken en verpakte media) markten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie