Voorpremière film Paperplane

23 januari 2013 om 00:00 Cultuur

EDE - Hij hing ruim twee jaar geleden voor het eerst in de lucht: ‘Paperplane’, een werk dat Ine Boeijen en Eveline Kieskamp maakten voor het beeldende kunstproject ‘De kleine prins’ in Ede.

Het kunstwerk, een drie meter groot papieren vliegtuig was daar te zien, hangend binnen een kader: de (kinderlijke) fantasie die wil vliegen maar begrensd wordt. Bij het uitruimen van de tentoonstelling besloten de kunstenaars het kunstwerk niet weg te doen, maar het uit het kader te laten breken om echt te vliegen.

Het papieren vliegtuig is van de brandtoren op het Rozendaalseveld geworpen voor zijn laatste vlucht. Van deze actie is door de kunstenaars een korte film (vijf minuten) gemaakt waarin het verhaal opnieuw is geïnspireerd op het boek ‘De Kleine Prins’ van Antoine de Saint-Exupéry.

Het project is verder vormgegeven met medewerking van Peter Bouter als projectleider en studenten van conservatorium ARTEZ. Zij hebben muziek bij de film gecomponeerd en opgenomen. Op 24 januari om 20.00 uur is de voorpremière van de film in Cultureel Café Dante, Molenstraat 45, Ede, met toelichting van de makers. Op vrijdag 25 januari is de?feestelijke première?van de film om 20:00 in Collage, Hogeweg 23 in Bennekom. Tijdens deze avond zullen de kunstenaars aanwezig zijn en is er live?muziek met onder anderen Tineke Roseboom (foto), Guus van Wolde en Peter Bouter. Daarnaast wordt uitleg over de film gegeven en is de cast (Max Huisman als kleine prins, Jaap en Marcella de Kroon als piloten, Dick Tiemens als torenwachter) en crew van de film aanwezig.?

Meer informatie: www.de-kleine-prins.blogspot.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie