‘Ushi Must Marry’ draait op Valentijnsdag

13 februari 2013 om 00:00 Cultuur

EDE - De komedie Ushi Must Marry draait vanaf Valentijnsdag 14 februari 19.00 uur in CineMec. Wendy van Dijk is na de populaire serie voor het eerst als haar Japanse alter ego in de bioscoop te zien. Omdat het Valentijnsdag is geldt er voor de premièrevoorstelling een speciale duo-korting.

In deze doldwaze komedie moet Ushi Hirosaki volgens de Japanse traditie voor haar dertigste trouwen. Omdat de tijd dringt besluit haar familie haar uit te huwelijken aan een enorme sumoworstelaar. Een nogal ongelukkige combinatie zo blijkt al snel, dus besluit Ushi zelf op zoek te gaan naar een leukere kandidaat. Maar dan moet ze zichzelf eerst omtoveren tot ideale vrouw! Ze reist de halve wereld over, van Londen en Parijs tot aan glamoureus Hollywood, om haar droomman te vinden. Onderweg doet ze dappere pogingen om bijvoorbeeld tafelmanieren te leren en haar Japanse accent kwijt te raken. Dat loopt natuurlijk uit op een avontuur vol gênante en hilarische situaties.

De film is geregisseerd door Paul Ruven, bekend van onder meer Filmpje! met Paul de Leeuw. Bekende gezichten in Ushi Must Marry zijn Patrick Dempsey (Grey’s Anatomy), Chris Noth (‘Mr. Big’ uit Sex and the City), Hans Klok en Uri Geller.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie