Historisch moment

20 maart 2013 om 00:00 Voetbal

Eric Speelziek moest zaterdag nog in de dug-out van de gasten plaats nemen. ,,Ik had het er nog met Jos Dekker over. Maar ik denk dat dit een historisch moment is. Op hoofdklasse niveau had DTS nog nooit van Bennekom gewonnen. Daar ben ik ongelooflijk blij mee voor de club DTS. De jongens heb ik een groot compliment gegeven voor de enorme werklust. De prestatie is alleen maar beter als je weet dat we sterkhouders als Gauthier Mulala en Ali Alkan moesten missen.’’

,,Het begin was van onze kant heel angstig. Inderdaad zorgde de wissel van Edwin Aben voor Jordi Vink voor een stukje rust. Edwin had maar een keer getraind, maar is goed ingevallen. Hoewel wij voor de rust ook onze kansen hebben gehad, was het na de 2-3 tegenhouden. Het vertrouwen in Özkan Yilmaz was groot. Hij keepte heel goed. En daarnaast was het geluk aan onze kant.’’

,,Ja, voor mij persoonlijk was het een aparte wedstrijd. Natuurlijk lette ik ook op Bennekom. Maar daar ga ik nu geen reactie op geven’’, zegt Speelziek, die zijn nieuwe club wel in een lastig pakket brengt. Want door het Bennekomse verlies en de winst van zo’n beetje alle concurrenten, staat Bennekom wat betreft verliespunten bij de laatste vier op de ranglijst. Een plaats die aan het einde van de rit ‘recht’ geeft op PD wedstrijden met eersteklassers. De periodetitel, en de daarbij behorende nacompetitie met Topklassers, zou dan komen te vervallen.

Dus wellicht volgend jaar weer een derby? ,,Dat hoop en denk ik niet. Bennekom gaat het wel redden. Ze winnen niet voor niets een periodetitel. Vanaf nu gun ik ze weer het alle beste toe voor de resterende wedstrijden’’, besluit Eric Speelziek.

Blessures

DTS Ede heeft aan de eerste zege op hoofdklasse niveau tegen Bennekom, een aantal geblesseerde spelers overgehouden. Daniël Veenendaal heeft zijn duim ontwricht maar niet gebroken. De genezing wordt bevorderd met een gipsspalkje. De pols van Edwin Aben is niet gebroken, maar zwaar gekneusd. En Hakan Yilmaz hield er een paar gekneusde ribben aan over. Wanneer de spelers weer inzetbaar zijn is nog onduidelijk.

Nick de Bondt

Nick de Bondt heeft zich moeten afmelden voor de wedstrijd tussen Nederland onder 19 tegen Tsjechië, die donderdag wordt gespeeld. Reden is dat de Otterloër ziek op bed ligt.

‘Onder de leden’

l Na afloop van de wedstrijd tussen Bennekom en DTS Ede hield de ‘Club van Toen’ van Bennekom een reünie. Zeker is dat bij toekomstige bijeenkomsten teruggeblikt zal worden op de toch wel historische 2-3 uitslag in 2013.

l Nu al staat vast dat Bennekom met Ruben Rip een goede aankoop heeft gedaan. De aanvaller kan in de toekomst in ieder geval niet meer tegen Bennekom scoren, waar de Wageninger dat drie keer in twee wedstrijden heeft gedaan.

l Wat DTS betreft speelt het elke week tegen Bennekom. Veertig procent van het totale aantal punten is gescoord juist tegen de buurman.

l De resultaten van Harskamp zijn niet geweldig. Maar dat betekent niet dat de humor is verdwenen. Zo werd op de website gemeld: ,,Voor het nageslacht zijn de contractondertekeningen vastgelegd. Op de foto ontbreekt keeperstrainer Alain van Oorschot. Niet dat hij er niet op paste, maar hij was wegens ziekte afwezig.”

l Bij Sparta Enschede zat trainer Jan Willem van Holland op de bank. Is dat zo bijzonder? Toch wel, want Van Holland werkt in Ederveen bij van Holland Sport sportgroothandel. De leverancier van vele bekers aan de Edese verenigingen. ,,Wil je klandizie houden is het beter de punten in Ede te laten”, werd gegrapt. De supporters zagen dat Van Holland luisterde, maar of hij er blij mee was moet echt worden betwijfeld.

l Fotograaf Ted Walker wist niet wat hem overkwam. Kamal Hamdaoui kwam aangerend voor een ‘High five’ De foto’s die Walker maakte tegen Go Ahead Kampen gaven de doorslag bij de beroepszaak die Hamdaoui aanspande na zijn forse schorsing. Uiteindelijk hoefde de Blauwgeler maar een wedstrijd op de blaren te zitten.

l Scheidsrechter Visser wilde bij Blauw Geel wel even laten weten op bezoek te zijn geweest bij scheidsrechtersbaas Van Egmond. Onderwerp van gesprek was onder meer de rode kaart aan Nani bij Manchester United. ‘Donker rood’ had zijn baas gedoseerd. ,,Kan Van Egmond de volgende keer uitleggen waarom Vink aan Roda geen strafschop gaf tegen Feyenoord”, werd gegrapt. Visser zweeg, en glimlachte maar eens over zo’n domme vraag.

l Bij Blauw Geel - Sparta werd duidelijk waarom. Hij wuifde een honderd procent strafschop van Dick Hoefakker resoluut weg. Ook een gevalletje van een ‘vliegje’ in het oog!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie