Lunteren heeft ‘De Toekomst’

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Bij binnenkomst wordt men ontvangen in de lunchruimte die, buiten de bar om, plaats biedt aan dertig gasten. Achter het lunchgedeelte is het café gedeelte met de mogelijkheid om te darten, poolbiljarten of op tv naar bijvoorbeeld voetbal te kijken.

LUNTEREN - Lunchcafé De Toekomst opende vrijdag 19 mei haar deuren aan de Dorpsstraat in Lunteren. Voor het zover was is er een berg werk verzet om het intern een ander aanzicht te geven. ,,Van onder tot boven is alles veranderd”, aldus Monique van Geresteijn-Drok, samen met Miranda Kruithof de eigenaresse van het lunchcafé. ,,Voorheen was hier Henkies Bar gevestigd, maar wij hadden een ander idee hoe het er moest gaan uitzien.” Het resultaat mag er zijn.

,,Een aantal maanden geleden kregen we te horen dat de horecagelegenheid in de aanbieding stond. Na contact opgenomen te hebben met de eigenaar waren we het snel eens en konden we aan de slag. We hebben er een lunchgedeelte bij getrokken omdat we van mening zijn dat daar behoefte aan is in het dorp. We wilden er ook geen bruin café van maken omdat er daar al genoeg van zijn en dus kozen we voor de gulden middenweg”, laat Monique weten.

Geen onbekende

Zij is overigens geen onbekende in de horeca. Ze groeide op bij ouders die de eigenaren waren van hotel restaurant De Wormshoef. Samen met haar zus Cilia runde ze een aantal jaren lunchroom De Croon in Lunteren. Op een gegeven moment wilde ze echter op eigen benen staan en koos ervoor een aantal jaren iets anders te gaan doen. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en vandaar weer de terugkeer in de horeca als zelfstandig onderneemster.

Miranda heeft ook in de horeca gewerkt en kent ook het klappen van de zweep. De locatie waar De Toekomst is gevestigd is niet onbekend. In het verleden was daar Ton Patat gevestigd, Lodewijk de Kruif had daar de Schobbejak en Henkies Bar was er acht jaar gevestigd.

De lunchroom is vanaf 10.00 uur geopend en de keuken van 11.30 tot 15.00 uur. De lunchkaart bevat een aantal lunchgerechten waaronder luxe belegde broodjes en verschillende salades, dat alles geserveerd met eventueel de soep van de dag.

Afhuren

In het café kan men niet alleen persoonlijk terecht, er is ook de mogelijkheid het af te huren. Dat kan tot ongeveer tachtig personen met de mogelijkheid tot het verzorgen van de drankjes en hapjes voor bijvoorbeeld een bruiloft, receptie, bedrijfsfeest of vergadering. Volgens de eigenaressen kan men gebruik maken van alle faciliteiten die het café te bieden heeft.

Lunchcafé De Toekomst

Dorpsstraat 76 Lunteren

Tel: 0318-486145

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie