Veilig sporten bij Body Perfection

13 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Joop Ruffi is een actief baasje bij Body Perfection. Hij werkt er als medisch fitness instructeur, waar powerplate en vacuümsteps bij horen. Verder is de Edenaar sportmasseur en verzorgt hij speciale lessen voor de jeugd, maar ook lessen voor de senioren. ,,Wij staan voor de vakanties. Voorheen werkten wij met een vakantierooster. Dit is het eerste jaar dat we geen rooster aanhouden. Sterker nog de openingstijden zijn uitgebreid waar anderen de tijden inkrimpen.”

EDE - De serviceverlening van fitnesscentrum Body Perfection wordt in de komende zomerperiode uitgebreid Fitness is volgens Joop Ruffi van het centrum absoluut goed voor de mens. ,,Je bent het aan jezelf verplicht om goed voor je lichaam te zijn. Uiteraard op een verantwoorde manier, onder een professionele begeleiding. Dat is ook wat wij bieden.”

,,Uit navraag bleek, “ legt Ruffi uit, ,,dat er met name behoefte was om in de ochtend, vlak voor werktijd, nog even de gelegenheid te hebben om te kunnen sporten. Sinds enkele weken zijn we begonnen om de mensen vanaf half acht de mogelijkheid te bieden om een workout te kunnen trainen. Daar wordt goed gebruik van gemaakt, ja. Nog niet iedereen is er van op de hoogte. Ook in de weekeinden draaien we meer fitness uren. Puur omdat wij van onze leden vernamen, dat daar een behoefte aan was.”

Body Perfection wil zich in het komend seizoen meer gaan richten op de vijftigplussers. ,,Wij denken dat lang nog niet alle vijftigplussers de weg naar het fitnesscentrum weten te vinden. Direct na de vakanties willen wij dat gaan promoten. Wij zullen dan van ons laten horen. En zullen met hele leuke acties komen. Vijftigplussers is een hele brede doelgroep. Het begint met jonge vijftigers, maar er kunnen ook tachtigers bijzitten. Het voornaamste doel is de drempel te verlagen.”

Volgens de instructeur denken veel vijftigplussers, dat er alleen maar mensen naar een fitnesscentrum gaan om een gespierd lichaam te krijgen. ,,Er is veel meer te doen. Wij kunnen juist op een verantwoorde manier trainingen aanbieden om de ouder wordende mens hun dagelijkse activiteiten op een beter niveau te laten uitvoeren. Bij ouderen wordt bijvoorbeeld hun balans en evenwicht al wat minder. Wij gaan daar mee aan de gang. Als je je balans en evenwicht beter onder controle hebt, zul je minder vallen als je ouder wordt. Maar ook de conditie van hart- en bloedvaten, longfuncties zullen door de vijftigplusgymnastiek verbeteren.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie