Directeur Rijksgebouwendienst opent theekoepel Jachthuis St. Hubertus

20 juni 2007 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - Drs. P.F.M. Jägers, directeur Rijksgebouwendienst, opende dinsdagmiddag officieel de nieuwe theekoepel bij rijksmonument Jachthuis St. Hubertus in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Tevens nam Jägers het eerste exemplaar van de nieuwe monumentengids van het Park in ontvangst.

‘Monumenten van Het Nationale Park De Hoge Veluwe’ is de derde gids in een reeks uitgaven over het Park. De gids is een ode aan het nalatenschap van Anton en Helene Kröller-Müller. Jachthuis St. Hubertus, monumentale (dienst)woningen, beelden en kunst worden besproken in samenhang met hun omgeving. Jägers ontving het eerste exemplaar uit handen van S.E. baron van Voorst tot Voorst, directeur NP De Hoge Veluwe. ,,Het Park wil hiermee de RGD eens in het zonnetje zetten vanwege de uiterst plezierige samenwerking en de fantastische wijze waarop de RGD het beheer en onderhoud van Jachthuis St. Hubertus verricht”, aldus Van Voorst tot Voorst. Vanaf 20 juni is de gids te koop in de Parkwinkel.

Jachthuis St. Hubertus beschikt over twee theekoepels. De linker theekoepel wordt na de opening officieel in gebruik genomen door het Nationale Park. De samenwerking met ’s Heeren Loo is daarbij uniek; in de theekoepel en op het terras worden bezoekers van De Hoge Veluwe bediend door cliënten van ’s Heeren Loo. De organisatie biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking, van hulp bij zelfstandig wonen tot 24-uursopvang en intensieve behandeling tot aan begeleiding bij werk, zoals in de theekoepel.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie