Oud-Romeins grillen bij Villa Caesar

4 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Binnen kan aan tafel gegrilld worden. Niet door personeel, maar door de klanten zelf. Een uniek verschijnsel, volgens eigenaar Roland van der Linden. ,,Het verbaasde me dat er bij mijn weten nog geen dergelijk restaurant was in Ede. Klanten kunnen een keuze maken uit negen verschillende soorten vlees. Hun bestellingen worden aan tafel gebracht, waarna ze het zelf kunnen grillen. Niet standaard uit eten dus, maar eens wat anders.” Voor 17,50 euro kunnen bezoekers Oud-Romeins tafelgrillen: zoveel eten als ze willen, exclusief drankjes. Daarnaast kunnen ze brood, saus en friet bestellen vanaf een speciale kaart. Deze kunnen ze zelf invullen en aan een ober of serveerster geven. Klanten zullen geen last hebben van mensen die hun vlees iets te lang laten liggen, want alle luchtjes worden via moderne afzuigsystemen in het plafond afgevoerd.

EDE - Op het drukke Museumplein in het centrum valt het niet direct op. Om de hoek bij het Historisch Museum is Villa Caesar, direct achter Villa Brutus. Na twee maanden flink verbouwd te hebben, is het restaurant sinds twee weken open voor publiek. Het etablissement wordt gekenmerkt door dezelfde stijl als Villa Brutus: Oud-Romeins en heel sfeervol.

,,Een leeg pand naast je ziet er natuurlijk niet uit,’’ legt eigenaar Roland van der Linden uit. ,,Uitbreiding van Villa Brutus was aan de orde, het zit hier doorgaans stampvol. De combinatie van een leegstaand pand en onze wens tot uitbreiding werd daarmee opgelost. We hebben er nu zo’n vijftig zitplaatsen en een terras bij, in dezelfde stijl als Villa Brutus. Mensen kunnen nu dus ook buiten in de zon grillen.” Juli vorig jaar werd de bovenverdieping in gebruik genomen. Daar werd een ruimte gecreëerd voor groepen tot veertig personen, voor bijvoorbeeld familie- en bedrijfsuitjes. Kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar eten voor een speciale prijs. Zij worden met een speciale, Oud-Romeinse meetlat gemeten en betalen naar lengte. Naast de vele soorten vlees kan er bij Villa Caesar ook vis genuttigd worden, en in overleg wordt er zelfs vegetarisch geserveerd.

De eerste week van Villa Caesar was hoopgevend. ,,We hebben veel klanten kunnen verwelkomen, al dan niet doorverwezen omdat Villa Brutus vol zat. Het valt dus in de smaak!” Ook in de smaak vallen de unieke dinerbonnen. Geen papieren ‘tegoedbon’, maar een beschilderd bord met daarop het te besteden bedrag. Van der Linden: ,,We hebben er al een aantal verkocht in de eerste week. Men kan de verkregen ‘bon’ bij aankomst inleveren en direct aan tafel gaan zitten.”

Villa Caesar, De Halte 7, Ede

0318-655011

http://villabrutus.intranext.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie