Vier jaar cel geëist voor schietpartij

18 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Tegen een 20-jarige medeverdachte uit Doorn, aan wie de Edenaar volgens het openbaar ministerie zijn wapen na de schietpartij overhandigde, is een celstraf van acht maanden geëist. Bij de schietpartij in de vroege ochtend van 10 december 2006 raakte wonder boven wonder niemand gewond.

EDE - Tegen een 29-jarige Edenaar is woensdag bij de Arnhemse rechtbank een celstraf van vier jaar geëist voor een schietpartij in de Edese wijk Veldhuizen.

De Edenaar was de bewuste nacht met een plaatsgenoot op stap geweest in Utrecht. De twee kregen al in Utrecht woorden met elkaar en gingen afzonderlijk van elkaar terug naar huis. Volgens de 29-jarige man belde de plaatsgenoot aan bij zijn woning, nadat hij in bed was gekropen. Via de intercom zou hij zijn uitgescholden en bedreigd. ,,Dat was de druppel voor mij. Ik ben op de brommer achter hem aan gegaan”, aldus de Edenaar. Op de Lindenhorst troffen de twee elkaar weer. Overigens had de 29-jarige man onderweg op een brug een pistool toegestopt gekregen van iemand van wie hij de naam niet wil noemen.

De Edenaar beweert dat de plaatsgenoot hem met een mes in zijn rug probeerde te steken. De 29-jarige loste daarop een aantal schoten in de lucht. ,,Ik wilde hem duidelijk maken dat hij echt te ver ging met zijn bedreigingen”, zo legde de Edenaar uit tijdens de zitting. Een paar minuten later loste de 29-jarige een aantal gerichte schoten op geparkeerde auto’s.

Daarna gaf hij het wapen af aan iemand anders, volgens het openbaar ministerie de 20-jarige Doorner. Het pistool werd later in een plastic zak in de struiken gevonden. De geur van de Doorner zou door speurhonden zijn aangetroffen op de hengsels van de tas, maar deze ontkent in alle toonaarden dat hij iets met de schietpartij te maken heeft gehad.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie