Nieuwe Harry Potter met croissant in boekenwinkel

25 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Eindelijk is het dan zover: het langverwachte laatste deel van Harry Potter! Zaterdagochtend 21 juli in alle vroegte cirkelt er een eenzame fietser rond Boek en Buro, wachtend tot de deuren open gaan. De fietser blijkt een grote Harry Potterfan, die popelt om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen.

Ze heet Aimee Perk en is zonder ontbijt de deur uit gehold, zo snel mogelijk op de fiets naar Boek en Buro, waar gelukkig rekening is gehouden met de hongerige en ongeduldige fans: het ontbijt staat klaar! Onder het genot van een krentenbol en croissant gaan de eerste exemplaren van de Engelse Potter over de toonbank.

Voor Aimee is de buit binnen: na het ontbijt snel naar huis en lezen maar! Het zal de laatste keer zijn, want het zojuist verschenen deel: Harry Potter and the Deathly Hollows is de hekkensluiter van de zevendelige reeks boeken van de zeer succesvolle auteur J K Rowling.

Aimee Perk hoopt op een open einde, waarin Harry zal blijven leven. De eerste vijf delen heeft ze in het Nederlands gelezen. ,,Vanaf deel 6 ben ik op Engels over gegaan, het wachten op de Nederlandse vertaling duurt me veel te lang, ik wil weten hoe het verder gaat'', aldus Aimee.

Harry Potter heeft een verslavende werking. ,,Je kijkt als het ware over de schouder van Harry mee, ik ga helemaal op in het boek.'' Ze leest alleen fantasy: ,,Als het met de realiteit te maken heeft, vind ik het niet meer zo leuk, er is al genoeg realiteit om me heen.''

De Nederlandse vertaling laat nog even op zich wachten, die zal 17 november verschijnen. U kunt hem natuurlijk wel alvast reserveren bij de boekenwinkels in Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie