‘Shanty Zangers Ede’ laat van zich horen

8 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Shantykoor ‘Shanty Zangers Ede’ verzorgt in verband met de viering van het lustrum drie optredens in de Heideweek. De opening van de Heideweek op vrijdag 17 augustus, die zich traditiegetrouw weer zal afspelen in het Openluchttheater in Ede, is het eerste evenement waarbij de Shanty Zangers optreden.

In het voorprogramma, mogen de zingende zeelieden het spits afbijten. Tijdens dit optreden zullen voornamelijk Hollandse zeemansliedjes ten gehore worden gebracht, waarbij het aanwezige publiek uitgenodigd zal worden mee te zingen en te deinen. Toegangskaarten voor dit evenement zijn, helaas, niet meer verkrijgbaar.

Zaterdag 18 augustus, zal op het Museumplein in het centrum van Ede een shantyfestival plaatsvinden, waarbij vier koren te horen en te zien zijn. Dit shantyfestival wordt georganiseerd door het jubilerende koor in samenwerking met de Horeca-ondernemers van het Museumplein. Naast het organiserende koor, treden op Shantykoor ‘De Vechtse Parlevinkers’ uit Breukelen, Shantykoor’ De Zeekanters’ uit Noordwijk en het Piratenkoor ‘De Stormvogels’ uit Emmen. Genoemde koren staan bij toerbeurt op het podium en het aanwezige publiek kan van 13.00 uur tot 17.45 uur genieten van shanties, seasongs en Oudhollandse zeemansliedjes.

Voor aanvang van het shantyfestival zal de ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van ‘Shanty Zangers Ede’ uitgekomen cd worden aangeboden aan Heidekoningin Calluna 51e, waarna de Heidehoogheid het shantyfestival officieel opent. Genoemde cd getiteld ‘Welkom aan boord’ bevat in totaal 16, in diverse talen gezongen, nummers en is op deze middag voor het eerst te koop vanuit de stand van de Shanty Zangers. Het shantyfestival wordt besloten met een samenzang van alle koren en het aanwezige publiek. De toegang tot dit shantyfestival is gratis.

Woensdag 22 augustus is het derde en tevens laatste optreden van het shantykoor ‘Shanty Zangers Ede’ tijdens de Vlegeldag te Bennekom. Plaats van handeling is het podium bij de Oude Kerk te Bennekom. Hier wordt opgetreden van 10.15 uur tot ongeveer 11.45 uur. Met twee optredens, onderbroken door een korte pauze, hopen de Shanty Zangers het publiek weer te vermaken met een bonte mengeling van nummers uit hun repertoire. Ook hier is de toegang gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie