Frank Heestermans wint internationale triatlon

29 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De 17-jarige triatleet Frank Heestermans, getraind door Barnevelder Ruben Jongkind, heeft in een bizarre finale wedstrijd van het BeNeLux top circuit de winst naar zich toe getrokken.

Zondag was de finale wedstrijd van het BeNeLux topcircuit in Aalsmeer over 750 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen. In dit circuit strijden Belgen, Luxemburgers en Nederlanders tegen elkaar in alle drie de landen.

Heestermans was in topvorm en heeft het hele seizoen bijgeleerd in dit soort wedstrijden. Na een mindere start kwam hij met zwemmen toch in de kopgroep uit het water en wist met een viertal vooruit te fietsen. Ondanks hard werken werden zij bijgehaald door een groep Belgen.

Het fietsonderdeel bestond uit 8,5 fietsronden en Heestermans had zich hier slim op voorbereid door 8 plakkertjes op zijn fiets te plakken en er iedere ronde eentje van af te trekken. Terwijl de Edenaar aan kop reed, ontstond er een grote chaos op de fiets omdat de Belgen de wisselzone in gingen om aan het lopen te beginnen.

Heestermans was volledig zeker van zijn zaak en reed gewoon nog een ronde door met drie Nederlanders. De Belgen zouden later gediskwalificeerd worden. Na een goede wissel en een hoog begin tempo bij het hardlopen kwam Frank Heestermans als tweede over de finish en won hij de wedstrijd bij de junioren A.

Frank Heestermans heeft dit seizoen veel progressie geboekt. Trainer Ruben Jonkind en Frank richten zich nu op het Nederlands kampioenschap offroad triatlon, dat 8 september wordt gehouden in Monster. Daar gaan zij voor een mooie afsluiting van het triathlonseizoen.