Friends On Ice ,,is te commercieel’’

26 september 2007 om 00:00 Nieuws

Volgens Van Zuilen heeft het college ‘heel langdurig’ naar de subsidieaanvraag van Friends on Ice gekeken. De burgemeester en de wethouders vroegen zich af wat de waarde van het evenement is vanuit de optiek van de gemeente. Belangrijke punten daarbij zijn: mogelijkheden voor sport, toerisme en recreatie en de bijdrage aan het op de kaart zetten van Ede. Het evenement scoorde op die punten niet hoog. Ook de educatieve waarde was in de ogen van het college te gering. Het college subsidieert liever het schoolzwemmen dan een keer schaatsen in de winter.

In plaats van subsidie krijgt Friends on Ice een aantal beperkende maatregelen opgelegd. Van Zuilen: ,,Friends on Ice is uitgegroeid tot een groot evenement. Dat waarderen we, maar het is wel erg fors geworden.” Het evenement duurt volgens het college te lang en zorgt voor te veel overlast (verkeer, geluid en vandalisme). Daarom mag het voortaan maximaal drie weken duren, exclusief maximaal twee weken voor op- en afbouwtijd. Ook moet de organisatie de geluids- en parkeeroverlast aanpakken.

De stichting had om jaarlijks 50.000 euro gevraagd, omdat de verliezen van het evenement opliepen tot 30.000 euro per jaar. Friends on Ice komt later met een reactie.

u Wilt u reageren? Mail dan:

esreactie@bdu.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie