Bennekomse schakers onderuit tegen UVS

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - De hoofdmacht van de Bennekomse Schaakvereniging BSV, heeft in de vierde ronde van de promotieklasse met 5-3 verloren van de reserves van het Nijmeegse UVS. Een nederlaag die in de strijd van de Bennekommers voor promotie naar de landelijke competitie niet past. BSV mag in de resterende vijf ronden geen steekjes meer laten vallen.

UVS stond wel op nul matchpunten, maar verloor tegen sterke ploegen als ASV 4 en Meppel op het nippertje. De Nijmeegse ploeg kwam, zeker achteraf bekeken, in denksportcentrum De Commanderij goed voorbereid achter het bord. Na een uur spelen was de opening voor UVS. Op diverse borden, Ed de Beule, Peter van Hoorn, Jan Wouters en Chris van Oosterwijk, leek UVS in het voordeel. Al voor de eerste tijdscontrole vielen diverse beslissingen. Van Hoorn en Wouters konden verlies niet voorkomen. Meevaller was dat Van Oosterwijk na een mooie truc wel scoorde voor BSV.

Martijn Pauw kwam weliswaar aardig uit de opening, maar verloor de controle over de wedstrijd in het verre middenspel met verlies tot gevolg. BSV keek tegen een 3-1 achterstand aan en dus zag het er niet best uit. Puntenpakker Teunis Bunt zegevierde, na een mooie open strijd met veel tactische grappen en grollen. Ook Mark van Lelieveld won na een prachtig gespeelde partij met veel theorie aan het begin en een stevig middenspel. Hij liet dat tijdig overgaan in een te winnen eindspel (3-3).

Ondertussen was De Beule, die al vroeg werd gemangeld in zijn geliefde opening met materiaalverlies tot gevolg, een slopende partij aan het spelen. Hij kon slechts hopen dat zijn tegenstander ergens nog een fout zou maken. Dat gebeurde niet. Hotze Tette Hofstra was onder tussen aan het forceren om er voor het team en zichzelf nog wat van te maken. Een klein foutje koste hem de partij en bracht UVS de eerste zege.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie