Edese fietsendief moet vier weken zitten

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Een 24-jarige jongen uit Ede moet vier weken zitten voor fietsendiefstal en het gebruiken van een brommer terwijl hij wist dat deze gestolen was. Daarbovenop kreeg hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier weken opgelegd door de politierechter in Arnhem. Tenslotte werd hij veroordeeld tot een schadevergoeding van 980 euro, die hij moet betalen aan de eigenaar van de fiets.

De jongeman is geen onbekende bij justitie. Hij heeft al behoorlijk wat veroordelingen op zijn strafblad staan. Slechts één maand voordat hij in augustus 2007 de bovengenoemde feiten pleegde, had hij zijn laatste werkstraf afgerond. Ook getuigde hij geen spijt voor de politierechter: ,,De fiets stond er gewoon met sleutel erin. Als ze mij aanleiding geven tot…"

De officier van justitie noemde de reactie van de 24-jarige 'niet gepast'. ,,Je mag de verantwoordelijk voor het jatten van de fiets niet bij een ander leggen."

Omdat ze de feiten dusdanig ernstig vond, vorderde ze een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van acht weken plus een schadevergoeding van 1120 euro. De politierechter oordeelde iets milder. Reden hiervoor: de vriendin Edenaar is net zwanger, hij heeft net een huis en werk gevonden en is zichzelf dus aan het beteren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie