Buitenzorg kleurt roze voor kanker

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Buitenzorg kleurt vrijdag 30 november roze. In het café-restaurant wordt dan een Pink Ribbon party gehouden. Bezoekers kunnen genieten van diverse optredens.

De opbrengst van het feest gaat naar Pink Ribbon, de internationale organisatie voor bestrijding van borstkanker. Kila van der Starre, een van de initiatiefnemers, kwam op het idee om de party te organiseren. ,,Op een reis door Australië ben ik op een Pink Ribbon party geweest. Het is daar veel groter dan hier. Toen ik terug kwam dacht ik, dat wil ik ook.” Al snel bleken meer mensen geïnteresseerd. Marieke Hopman en Babette Zijlstra voegden zich bij de organisatie. Een locatie zoeken was nog niet makkelijk. ,,Het werd steeds groter. We zaten eerst in een ruimte boven een café. Dat werd later verplaatst naar een buurtcentrum en uiteindelijk is het dus Buitenzorg geworden”, vertelt Hopman. Starre en Zijlstra, die samen een dichtduo vormen, benaderden de dichters. De in Amsterdam studerende Hopman ging rond kijken in de hoofdstad. De line-up is veelzijdig te noemen. Onder meer stand-up comedian Wouter Meijs, electro-funkfusion-weirdo-vocoder-disco The Fabulous Three en light verse dichter Quirien van Haelen staan op het programma. ,,Er is voor iedereen wel wat”, aldus Zijlstra. Zij treedt samen met Starre optreed als het dichtduo Kila&Babsie. Naast optredens zijn er nog diverse andere activiteiten. Zo worden er werken van studenten van de kunstacademie in Arnhem verkocht, is er ruimte om te dansen en een loterij waarbij geweldige prijzen te winnen zijn. Waarnemend burgemeester Tineke Netelenbos zal de avond openen. ,,We hopen dat er heel veel mensen komen”, zeggen de meiden lachend.

De Pink Ribbon party vindt plaats in Buitenzorg aan de Amsterdamseweg. Om 19.00 uur gaan de deuren open. De entree bedraagt €5,-. De kaarten worden aan de deur verkocht.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie