Cheque voor manege en opening internetcentrum Beringhem

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - De wekelijkse informatiemiddag voor de bewoners van Opella’s woon- en zorgcentrum Beringhem in Bennekom en de aanleunwoningen kende dinsdag een feestelijke start. De heer Germans, voorzitter van de cliëntenraad, overhandigde een cheque aan de heer Van der Garde van de Manege zonder Drempels. Direct aansluitend werd het nieuwe internetcentrum in Beringhem geopend.

De bewoners van Beringhem en de aanleunwoningen konden een cheque van ruim 750 euro overhandigen aan de voorzitter van de Manege zonder Drempels. Tijdens de weeksluitingen op zaterdagavond is de afgelopen vier maanden gecollecteerd voor dit doel.

Het gloednieuwe internetcentrum in Beringhem is symbolisch geopend via een presentatie waarin iedereen precies kon zien wat je op en met een computer kan doen. De computers zijn deels geschonken door de Stichting Vrienden van Beringhem en deels uit subsidies betaald. Ze zijn geplaatst op tafels die omhoog en omlaag kunnen zodat ook mensen in een rolstoel hiervan gebruik kunnen maken. In het internetcentrum is iedereen uit de buurt welkom.

Er zijn vier vrijwilligers die mensen wegwijs willen maken op de computer. Gebruikers leren omgaan met het surfen op internet, het e-mailen, het uitprinten van documenten, het typen van een brief en het communiceren via een webcam met bijvoorbeeld familie al of niet in het buitenland.

Meer informatie kunnen gegadigden lezen op de flyer ‘Meer weten over het internetcentrum’ die in Beringhem verkrijgbaar is.

Foto:

Links de heer Germans, voorzitter cliëntenraad, en rechts de heer Van der Garde van de manege zonder Drempels.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie