Drie podiumplaatsen voor turnafvaardiging Dynamika

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - In Beekbergen werd zaterdag de eerste plaatsingswedstrijd van de 4e divisie turnen dames gehouden. TV Dynamika was hier sterk vertegenwoordigd met maar liefst elf turnsters, en namen uiteindelijk twee gouden, en een zilveren medaille mee naar huis.

De zussen Kimberley Bos en Charissa Bos mochten beiden het goud mee naar huis nemen. Kimberley, uitkomend in de categorie junior niveau 7, turnde constant en wist op alle toestellen ruim een 8 te behalen. Charissa (niveau 9) was met name sterk op sprong (8,85) en op brug (9,20) en werd eerste in haar categorie.

Michelle Gaspersz, die ook in niveau 9 uitkomt, turnde erg netjes en optimaal voor haar kunnen, maar miste nog een aantal onderdelen in haar oefeningen, wat haar een 19de plaats opleverde. In de categorie senior niveau 6 kwamen 5 Dynamika turnsters in actie.

Rinske Bakker wist verdienstelijk het zilver te behalen met een puntentotaal van maar liefst 33,90. Linsey Pico werd 6de, mede door haar hoge score op brug: een 9,50. Karin Spong behaalde op het lastige onderdeel balk een 8,70 en werd 7de. Nan Venendaal en Claudia van Mechelen eindigden respectievelijk op plaats 11 en 15.

In een deelnemersveld van 37 turnsters, eindigden deze 5 senioren van TV Dynamika allemaal bij de beste 15 en dus konden de trainsters tevreden terug kijken op deze wedstrijd. Duygu Sonmez en Elianne Jaspersen turnden voor het eerst een officiële wedstrijd op niveau 11. Beiden beheersten de oefeningen erg goed en turnden erg netjes en werden 11de en 14de. Tot slot turnde ook Charlotte Schmikli een goede wedstrijd en werd uiteindelijk 27ste. Op 19 januari 2008 wordt de 2de plaatsingswedstrijd geturnd.

Foto: Kimberley en Charissa Bos

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie