Minima krijgen vijftig euro extra

26 november 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - De gemeente wil aan huishoudens met een laag inkomen voor de kerst vijftig euro overmaken. Dit staat in een voorstel van burgemeester en wethouders. In totaal wordt hiervoor 235.000 euro beschikbaar gesteld. Het geld is voor huishoudens met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum.

In september van dit jaar heeft een onderzoeksbureau dat werkzaam is op de terreinen werk, inkomen en schuldhulp in opdracht van de gemeente Ede bestandkoppelingen uitgevoerd om mensen met een laag inkomen op te sporen. Uit het onderzoek blijkt het om ruim drieduizend huishoudens te gaan in de gemeente Ede. Of deze ook tot de minima behoren is in ruim 1100 gevallen niet helemaal duidelijk.

Met het eenmalige extraatje voor minima geeft de gemeente Ede uitvoering aan een beslissing van de rijksoverheid. In het voorjaar werd besloten vijftig miljoen euro extra beschikbaar te stellen voor de uitvoering van het armoedebeleid in Nederland. De staatssecretaris heeft vervolgens het Edese gemeentebestuur verzocht om minima dit jaar maximaal vijftig euro uit te keren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie