Schaatsen in hal van CineMec

10 december 2008 om 00:00 Nieuws

Na één jaar onderbreking gaat Friends on Ice toch weer van start. De Stichting Friends on Ice wil daarmee geld inzamelen voor de palliatieve zorg in ziekenhuis Gelderse Vallei, projecten waar het ziekenhuis zelf niet aan toekomt. Het bestuur van de stichting is blij dat Friends on Ice weer terug is. Het evenement in CineMec is waarschijnlijk eenmalig. In 2009 hoopt de stichting weer terecht te kunnen in het openluchttheater aan de Van Pabstlaan in Ede.

Friends on Ice begint op 18 december EDE - Wie dat wil kan binnenkort op de schaatsen weer zwieren en zwaaien. ,,Het gaat iets leuks worden. En overdekt. Je kunt dus altijd schaatsen. Elke festiviteit die wij organiseren wordt niet beïnvloed door het weer.” Woorden van Guus Wijnsouw van Wings Events, uitvoerend organisator van de zesde editie van Friends on Ice, dit keer niet in het openluchttheater maar in een aanbouw zijnde evenementenhal van CineMec, die dan wind- en waterdicht moet zijn.

door Jan de Boer

De ijsbaan opent donderdag 18 december haar poorten. Op 13 december worden de werkzaamheden gestart om op de openingsdag ‘s avond tussen acht en elf uur ook echt op de ijzers te kunnen schaatsen. ,,Het wordt vijf dagen hard werken, maar ook veel plezier”, weet Wijnsouw nu al. Op de openingsdag is er gelijk al een actie ‘twee kaarten voor de prijs van één’. ,,In tegenstelling tot andere jaren in het openluchttheater gaan we werken met blokken. Je boekt, schaatst voor negen kwartier.”

In de morgen is er elke dag het zogenoemde familieschaatsen. ,,De tijden zijn dan van tien tot een. Dan mikken we op ouders met kinderen. ‘s Middags en ‘s avonds hebben we op zo’n dag twee blokken. In het laatste blok mikken we op de zestien plus. Als je precies wil weten hoe het zit, kun je dat nalezen op onze website www.friendsonice.nl. Op donderdagavond 18 december is de opening tussen zeven en acht voor genodigden. Daarna gaat het om half negen echt van start.”

Friends on Ice duurt tot en met 24 januari. ,,In principe zijn we iedere dag open van ‘s morgens tien tot ‘s avonds elf. Nu al kun je kaarten kopen, zowel aan de kassa van CineMec of via www.cinemec.nl. Een kaart kopen voor het schaatsen gaat op dezelfde manier als dat je bij CineMec via internet bioscoopkaarten besteld.”

Net als in de andere jaren heeft Friends on Ice ook weer een aantal bijzondere avonden. Zo is er op verschillende avonden discoschaatsen. ,,Op 20 december is er een tachtigerjaren party. 10 januari hebben we een black and white avond. Iedereen moet op deze manier gekleed komen. Daar omheen gaan we allerlei dingen doen. 15 januari is er een ladies night, 22 januari een zestigerjaren avond. Dan moet iedereen verkleed komen, want dan houden we ook verkiezingen.”

Op de laatste dag, 24 januari, is er een spectaculair slot. Guus Wijnsouw wil nog geen tipje van de sluier oplichten wat er dan allemaal bij Friends on Ice is te doen. ,,Je moet wel een beetje in de richting denken van het slot van twee jaar geleden toen we De Nijs op ijs met Rob de Nijs hadden. Rob de Nijs wordt het niet, nee. Wel een andere bekende artiest met een band er bij.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie