‘Een vertrouwensbasis opbouwen’

24 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - In augustus van dit jaar zijn Dick Bouman en Jeroen van der Horn van start gegaan als zelfstandig ondernemer in financiële diensten. Zowel zakelijk als particulier begeven zij zich op het gebied van hypotheken, pensioenen, levens - en schadeverzekeringen, financiële planning, financieringen en sparen.

De samenwerking tussen beide kwam niet geheel onverwacht. Ze kenden elkaar al vanaf de schoolbanken en ontmoetten elkaar later bij een zelfde werkgever, een assurantiekantoor in Veenendaal. Toen dit kantoor werd verkocht besloten beide om zelfstandig verder te gaan. ,,We hebben beide al ruim zestien jaar praktijkervaring achter de rug en wilden deze kennis nu in een eigen onderneming onderbrengen”, aldus het tweetal.

Volgens Dick Bouman kende men elkaar dermate goed dat ‘het samengaan een verantwoorde keuze is geweest’. Tot op dit moment zijn beide tevreden met de gang van zaken. ,,We zijn begonnen in een niet al te bloeiende tijd gezien de financiële en economische omstandigheden, maar we zijn zeker niet ontevreden. Onze sterke punten zijn de persoonlijke aandacht en deskundigheid."

,,Onze manier van werken is een vertrouwensbasis op te bouwen. Wij voeren in eerste instantie altijd een gesprek om te inventariseren wat de wensen zijn van een relatie, met name over de aard van de opdracht. Gezien de huidige situatie blijkt wel dat er een vertrouwen moet zijn tussen ons en een relatie. Met name in het bedrijfsleven is een goede voorlichting zeer belangrijk. Hier spelen grote belangen als het gaat om de continuïteit van een bedrijf, zeker in het geval van schade van bijvoorbeeld een brand”, zegt Bouman.

,,Wij en ons team zijn van mening dat de nadruk moet liggen op het verzekeren van die risico’s die mensen en bedrijven zelf niet kunnen of willen dragen. Dit komt tot uiting in het gratis doorlichten van ieders verzekeringsportefeuille, waardoor men snel weet of er teveel premie wordt betaald of dat er onnodige of dubbele verzekeringen zijn."

Het tweetal laat weten dat er tevens een samenwerking is met een actief makelaarskantoor, fiscalist, accountant, belastingadvieskantoor, notaris en diverse taxatiebureaus. ,,Zodat we alles in eigen beheer houden wat de snelheid, nauwkeurigheid en natuurlijk de premie ten goede komt. Wij zijn ook niet gelieerd aan een verzekeraar, geldschieter of bank. Doordat wij met verschillende verzekeringsmaatschappijen samenwerken kunnen wij onze relaties een tarief bieden dat lager ligt dan die van aanbiedingen op internet. Zij hebben wel het voordelige tarief, maar daarnaast de persoonlijke service en toegevoegde waarde van ons kantoor. Voor een onafhankelijk advies is men bij ons dan ook aan het juiste adres, zeker als het gaat om het nemen van een juiste beslissing, bijvoorbeeld bij de aankoop van een woning, of het verlengen of oversluiten van een bestaande hypotheek”, aldus de jonge ondernemers.

Bouman & van der Horn

Financiële diensten bv

Slijpkruikweg 54 Ede

Tel. 0318-575573

www.bhfd.nl

Bouman en Van der Horn zijn niet ontevreden over de eerste maanden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie