Geboorteaangifte in ZGV blijft

24 december 2008 om 00:00 Nieuws

Uit klanttevredenheidsonderzoek blijkt dat de service van het geboorteloket als zeer positief wordt ervaren. Van de circa 2.200 geboortes in ZGV doet 60 procent van de ouders aangifte bij het speciale geboorteloket in het ziekenhuis. Het loket zorgt er bovendien voor dat moeders, soms zelfs met baby, mee komen om de aangifte te doen. In bijzondere situaties is een geboorteaangifte mogelijk op de verloskamer.

EDE - Ouders van pasgeboren kinderen kunnen in Ziekenhuis Gelderse Vallei Ede (ZGV) aangifte blijven doen van geboorte. Dat heeft het Edese college van burgemeester en wethouders dinsdag besloten. Een proef die begon op 1 januari 2008 heeft goed uitgepakt. Met de definitieve vestiging van het geboorteloket in het ziekenhuis verbeteren gemeente en ziekenhuis hun dienstverlening.

Bij het geboorteloket ging het in eerste instantie om een proef van een jaar. Een ambtenaar van de burgerlijke stand kan hier geboorteakten opmaken, akten opmaken van levenloze geboorten, akten opmaken van erkenning en het akten opmaken van naamskeuze. Het ziekenhuis heeft op de begane grond in de hal ruimte gemaakt voor de geboorteaangifte.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie