Blauw Geel'55 maakt favorietenrol voorlopig waar

2 januari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Blauw Geel'55 heeft op de tweede speelavond van het SDS zaalvoetbaltoernooi haar favorietenrol voorlopig waargemaakt. Met twee overwinningen staat de door keeperstrainer Michael Nawawi gecoachte ploeg op de eerste plaats.

Makkelijk hadden de Blauwgelers het zeker niet. Tegen SDS'55 was het lang een schaakspel. Met een doelpunt van Stefan Laurens leek men de 'thuisploeg' mat te zetten. Maar een doelpunt dertig seconden voor tijd van Jos van Harten zorgde voor remise. Dat dacht iedereen, behalve Sabri Yoney. Die kegelde in de resterende tijd toch nog de 2-1 tegen de touwen.

Tegen Fortissimo leek het door doelpunten van Robbin Beukhof en Frank Jacobse iets makkelijker te gaan. Hakim el Gharbani bracht de spanning weer terug. Uiteindelijk besliste Laurens het duel definitief: 3-1.

Stroe, gecoacht door oud Blauwgeler Marcel van der Hoop, is voorlopig de naaste achtervolger. Tegen Lunteren had men het duel met een 2-0 en 2-1 voorsprong allang moeten beslissen. Dat gebeurde niet. Daardoor betekende de 2-2 van Ruben van de Fliert een gelijkspel. Tegen FC Jeugd kwam Stroe nooit in de problemen. De 3-0 was nog maar een magere afspiegeling van het aantal kansen.

Door twee doelpunten van Murat Özkaya had FC Jeugd nog verassend met 2-1 van SDS gewonnen. Jeugd was de avond begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Fortissimo. Ook toen was Özkaya de schutter.

SDS'55 verloor dus van Blauw Geel en FC Jeugd. Omdat de laatste wedstrijd van de avond, door onder anderen drie treffers van Jos van Harten, met 4-2 werd gewonnen van Lunteren, hoeft men zaterdagmiddag niet louter voor de statistieken nog in actie te komen.

Fortissimo en Lunteren sluiten met ieder een punt uit twee duels de rij. Ten opzichte van vorig jaar mist Fortissimo duidelijk de nu voor Edesche Boys uitkomende Michel van den Brink. Ook Lunteren kon tot op heden geen potten breken. Met de 2-2 tegen Stroe mocht men meer dan tevreden zijn. Robert Dijkhuizen scoorde het eerste en laatste doelpunt van de wedstrijd tegen SDS. Omdat de Wekerommers tussendoor dat vier keer deden, bleven de Lunteranen met lege handen achter.

Foto:

SDS'55 sloot de avond toch nog succesvol af. Lunteren werd met 4-2 verslagen. Jos van Harten (10) scoorde drie keer.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie