DES heeft eerste punt binnen

19 februari 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - De dammers van DES spelen zaterdag 28 februari de cruciale wedstrijd bij DCA in Apeldoorn. Winst of een gelijkspel betekent de titel van de Hoofdklasse A. Bovendien promoveren de Lunteren dan naar de hoogste damklasse van Nederland.

Vooruitlopend op die ontmoeting, is er woensdagmiddag al de eerste van de 10 wedstrijden vooruit gespeeld. In het clubgebouw van DES zaten grootmeester Kees Thijssen en Daniël Merkus tegenover elkaar. Thijssen, speler van DCA en vijfvoudig Nederlands Kampioen, heeft over anderhalve week verplichtingen voor het EK-Challenger te Berlijn.

De partij eindigde na ruim vier uur spelen in remise. Het spel ging lange tijd gelijk op. In het eindspel miste Daniël Merkus een moeilijke remisevariant. Na de tijdscontrole bleek het dunne eindspel toch snel in remise te eindigen. Merkus had welgeteld nog 1 seconde op de klok.

Merkus en de vele supporters van DES waren blij met deze 1-1 uitslag tegen de beste speler van Apeldoorn. Volgende week is het aan de andere negen spelers van DES om het karwei af te maken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie