Dodelijk ongeval in Wageningen met betrokken Edenaren

25 februari 2009 om 00:00 Nieuws

WAGENINGEN / EDE - Bij een verkeersongeval op de kruising Nijenoord Allee en de Churchillweg in Wageningen, is zaterdagavond rond 19.50 uur een 23-jarige vrouw uit Wageningen om het leven gekomen.

Kort ervoor botste door nog onbekende oorzaak een bestelbusje op een stadsbus die voor het stoplicht stond. Kennelijk merkte het slachtoffer die een personenauto bestuurde, dit te laat op, waardoor de auto op het bestelbusje botste. De auto kwam vervolgens tegen een boom terecht; de vrouw kwam te overlijden.

Gewonden

De mannelijke passagier (een 39-jarige Wageninger) van de auto is met vermoedelijk hersenletsel overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. De twee inzittenden van het bestelbusje (een 53-jarige vrouw en een 56-jarige man uit Ede) zijn met verwondingen overgebracht naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede.

De politie is een onderzoek (verkeersongevallenanalyse) gestart naar de toedracht van het ongeval. Hierdoor is de Nijenoord Allee afgesloten voor het verkeer. De lijnbussen worden door de busmaatschappijen omgeleid.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie