Nieuwe Landgoed ,,vraagt iets meer tijd, zonder kwaliteitsverlies''

11 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De nieuwbouw van Het Nieuwe Landgoed ,,vraagt in deze (crisis)tijd iets meer tijd'', maar volgens projectmanager Jan Ceelen, van bouwer Dura Vermeer, zal dit ,,absoluut niet gepaard gaan met kwaliteitsverlies''. Met deelproject Het Carré is onlangs een begin gemaakt, terwijl - als alles volgens plan loopt - de bouw van het voorzieningencluster met appartementen over de N224 en de woningen in Veldhuizen in het voorjaar van 2010 moet beginnen.

,,Er was een schets en maken van het definitieve ontwerp kost het jaar 2009, zodat we vermoedelijk rond de jaarwisseling de bouwaanvraag doen voor het cluster. In de zomervakantie van 2009 begint de verkoop van de huizen op de locatie Lunenburg in Veldhuizen. Afhankelijk daarvan zou in 2010 gebouwd kunnen worden. 'Tegenwoordig' loopt alles weleens anders. Dat is de tijdgeest waarin we leven. Het kan langer duren, maar het kan ook snel gaan. Je kunt het niet voorspellen'', licht Ceelen toe.

De Europese aanbesteding van het project heeft volgens hem veel tijd gekost om het goed te regelen, maar volgens de projectmanager heeft dat niets te maken met de voortgang van de realisatie zelf. ,,Dat zijn twee verschillende dingen.''

Ceelen wijst erop dat Het Nieuwe Landgoed een goed plan is dat tijd vraagt. ,,Dat is niet erg, want je overlegt met de gebruikers, zeker met zo'n ingewikkeld project als het cluster.'' Er wordt volgens hem ,,voortdurend getornd aan het proces, want dat is ontwerpen''. Hierbij gaat het volgens hem niet over grote aanpassingen, zoals het bijvoorbeeld het laten vervallen van de sporthal. Dat is niet aan de orde. ,,Wel gaat het om gevelbeelden, een meter hier en daar meer of minder en een torentje op een andere plek. Na technische beoordeling kan niet alles.''

In totaal omvat Het Nieuwe Landgoed circa 240 woningen, 450 appartementen, 550 gebouwde parkeerplaatsen en 12.000 vierkante meter aan voorzieningen. Het Carré bestaat straks uit 54 ruime herenhuizen. In hoeverre het aantal van de overige nieuwbouwwoningen intact blijft is iets meer onzeker. ,,Het is je vinger in de lucht steken, of het er tien meer of minder worden. Misschien worden de woningen wel groter en kunnen er meer of minder mensen in'', verklaart Ceelen. Toch denkt de projectmanager dat de crisis hier geen invloed op zal hebben.

Dura Vermeer Bouw uit Hengelo sloot een samenwerkingsovereenkomst met BPF Bouwinvest voor de ontwikkeling.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie