Mislukte voorzet Vincent Zuiderwijk bezorgt Bennekom de zege

13 maart 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Door een schorsing van Arnaud Weideman, mocht Vincent Zuiderwijk weer eens in de basis beginnen. De snelle linkspoot drukte zijn stempel op het duel bij Ajax. Een mislukte voorzet vloog net na de rust in het Amsterdamse doel. Die treffer bleek direct de winnende: 0-1.

De eerste helft was slecht van beide kanten. Als excuus mocht worden opgevoerd dat door de regen het veld spiegelglad was. Verder was de vertrouwde opstelling van Bennekom op drie posities gewijzigd. Naast Weideman, ontbraken Michel van der Sommen en Ruben de Goede door blessures. Jacco Meurs en Lennart van de Peppel waren de vervangers. In het eerste bedrijf waren er ook nauwelijks kansen te noteren. Alleen Clint van der Wal raakte in een goede positie de bal niet goed. Bennekom gaf niets weg.

Na de 0-1, had Martin van Eck voor vooral invaller Roy de Ruiter de kans het duel voortijdig in het slot te gooien voor het ook toen niet goed spelende Bennekom . Dat gebeurde niet. Daarom was het in de slotfase nog even billen knijpen. Het was doelman Kerwin Hartman die met twee reddingen, waarbij hij één keer de hulp van de lat nodig had, de winst voor Bennekom veilig stelde.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie