Uitgeklede begroting is rond

8 april 2009 om 00:00 Nieuws

Buiten kijf staat dat Kremers en met hem het voltallige college positief staat ten opzicht van de Heideweek an sich. ,,Wij zijn altijd weer blij als de Heideweek wordt gehouden. Als we bij bedrijven komen, proberen we hen aan te sporen om een bijdrage te geven voor de Heideweek. Er is geen aanleiding om nu de subsidie te verhogen. Dat signaal heb ik tenminste nog niet gehad.”

Geen extra gemeentegeld voor Heideweek EDE - De Heideweek merkt dat de sponsoring minder is. De feestweek krijgt jaarlijks een gemeentelijke subsidie. Het ziet er niet naar uit dat die subsidie dit jaar wordt aangepast, zo valt uit de woorden van wethouder Roel Kremers op te maken. Wel staat de wethouder in principe open voor een hogere subsidie als de Heideweek in 2010 voor de 75ste keer wordt gehouden. ,,Een aanvraag is er nog niet. Daarom doe ik daar nu geen uitspraken over.”

door Jan de Boer

De begroting van de Heideweek van 2009 is volgens Heideweek-voorzitter Rein Kreeft, die in 2010 stopt als preses, intussen in een uitgeklede versie rond. ,,Een aantal trouwe sponsors is er door de kredietcrisis mee gestopt. Gelukkig heb ik door mijn contacten nog een paar nieuwe sponsoren weten te vinden.”

Vorig jaar was het volgens Kreeft ook al minder met de financiën voor de Heideweek. ,,De officiële cijfers heb ik nog niet.” Voor 2010 hoopt de voorzitter van de Heideweek sowieso meer geld in het laatje te krijgen. ,,Op de 75ste Heideweek willen we wel wat extras doen. Dat moet echt iets spectaculairs worden. Ik ga er van uit dat we voor het jubileumjaar meer geld kunnen binnenhalen.”

Het zal Rein Kreeft deugd doen dat wethouder Roel Kremers daarvoor de deur niet op het slot heeft gedaan. De wethouder heeft er alle vertrouwen in, dat na de economische dip van nu, weer sponsoren zijn te vinden voor de Heideweek. ,,Zes jaar geleden toen ik als wethouder begon was het ook een economisch moeilijke periode. Daarna ging het weer beter met de sponsoring.”

Volgens Kremers is het belangrijk, dat de Heideweek zich blijft ontwikkelen. ,,Het kan wel wat beter. De Heideweek zou wellicht wat moderner van opzet kunnen zijn. Rein Kreeft heeft daartoe de aanzet gegeven. Het programma blijft een beetje hangen. Wat mij betreft zou het best wat meer vernieuwend mogen zijn. Zelf heb ik er overigens geen ideeën hierover. “

De kennis van zaken daarvoor is zeker aanwezig bij de vrijwilligers van de Heideweek, meent Kremers. Te veel wordt het draaiboek van de vorige editie van de Heideweek uit de kast gehaald, zo lijkt het als je het chargeert. ,,Misschien wordt het makkelijker om sponsoren te vinden als er meer vernieuwende impulsen zijn bij de Heideweek. Ik constateer ook dat we als bedrijfsleven in Ede niet gewend zijn aan sponsoring. Dat zit hier ingebakken in de aard. Bijvoorbeeld in Rhenen bij de Rijnweek ligt dat heel anders.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie