Dansschool Swingpoint komt met Zumba lessen

8 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Naast een dansschool in Wageningen vestigde Peter van Breenen zich in oktober 2008 ook officieel in Ede met dansschool Swingpoint. In Wageningen is de dansschool, volgens de eigenaar ,,één van de oudste in Nederland".

Peter van Breenen leerde het dansen bij dansschool Arntz, de dansschool die hij in Wageningen in 2000 overnam. Tegelijkertijd werd dansles op verschillende locaties in Ede gegeven, onder andere in het gebouw van de Harmonie waarnaast men nu is gevestigd.

Gigantische klus

,,Wij waren al lange tijd op zoek naar een geschikte locatie in Ede, die we hebben gevonden", zegt Van Breenen. ,,In juni 2008 zijn we begonnen met de verbouwing in het voormalige biljart- en snookercentrum aan het Kuiperplein. Het was een gigantische klus om het om te bouwen tot een dansschool. In september hebben we open dagen gehouden met medewerking van de Harmonie omdat we zelf nog in de verbouwing zaten. Na alle onderhandelingen met de gemeente Ede konden we in oktober met de lessen beginnen."

Dat lesprogramma omvat stijldansen, salsa, K3-dansen en Swingpoint gaat starten met Zumba. ,,Deze dans is over komen waaien uit Amerika, daar is het een ware rage. Het is een combinatie van Latindance en een workout. De dans heeft veel invloeden van salsa, hiphop en merengue. We kunnen ons gelukkig prijzen over een tweetal deskundige instructeurs te beschikken, deze zijn moeilijk te vinden. In mei gaan we van start met de lessen en verwachten er veel van. We weten sinds 26 maart dat we er officieel mee kunnen starten. Met deze dans is het mogelijk om tot duizend calorieën per uur te verbranden. Het is een zeer intensieve dans die toch makkelijk is uit te voeren. Heeft men interesse hier aan deel te nemen, dan kan men zich via onze website aanmelden, dat kan vanaf deze week."

,,Naast de Zumba lessen starten we in mei en juni nieuwe lessen in stijldansen en salsa. Naast deze dansen wordt ook les gegeven in rock & roll, Argentijnse tango, Weense wals en ruweda, een vorm van salsa dansen in een cirkel, waarbij men continu van partner wisselt met verschillende figuren."

Kidslessen

Volgens Peter van Breenen staan er ook 'opfrislessen' op het programma. ,,Deze zijn bedoeld om personen die ooit eens op dansles hebben gezeten bij ons, of elders, hun kennis op dansen weer eens op te frissen. Wij houden wekelijks dansavonden die voor iedereen toegankelijk zijn, tegen geringe kosten. Voor de kinderen hebben we kidslessen op de woensdagmiddag. Daar kunnen de kids gratis een les bijwonen om te kijken of ze het leuk vinden. De start op woensdagmiddag is om 16.00 uur en indien gewenst kan men ook boeken voor een workshop voor groepen van minimaal acht personen. Bijkomstigheid bij ons is dat we vanuit Wageningen ook barbecue-arrangementen verzorgen, inclusief brengen, ophalen en schoonmaken."

Swingpoint

Kuiperplein 9 Ede

Tel. 0318-412757

www.swingpoint.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie