Lunteren stelt degradatie nog even uit

10 april 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - ,,We zijn in feite al gedegradeerd. Staan dan tegen AVW'66 halverwege nog eens met 0-2 achter. Dan winnen we uiteindelijk toch met 4-2. Dat zegt wat over de jongens. En ook dat het mentaal wel goed zit. Ik kan ze dan vandaag alleen maar een compliment geven'', liet Dick Eijlander weten.

Met negen punten achterstand op plaats tien en nog vier wedstrijden te gaan, wist Eijlander vooraf dat de kans op klassenbehoud minimaal was. ,,Ik heb ook aangegeven dat ze frank en vrij konden spelen. Eigenlijk zijn we nu al aan het bouwen voor het komende seizoen.'' Dat leek zich in de begin minuten uit te betalen. Maar zowel John van Essen als Ruben van de Fliert zagen geen kans de 1-0 op het scorebord te zetten.

Daarna nam AVW'66 het initiatief over. Dat resulteerde in een 0-2 voorsprong door doelpunten van Alex van Bommel en Mike Peters. ,,Er was veel beweging bij hen op het middenveld. Wij liepen niet altijd mee. Ook waren wij achterin niet scherp genoeg'', had Eijlander gezien.

Waar halverwege gevreesd werd voor een afstraffing, leek het in principe uitgespeelde AVW het allemaal wel te geloven. Lunteren knokte zich terug in de wedstrijd. Eerst stopte een AVW speler met zijn arm een inzet van Gert Jan van de Kraats. Maar voordat Lunteren een strafschop reclameerde, had Ruben van de Fliert de rebound al binnen gewerkt: 1-2.

Risico

Eijlander nam extra risico door verdediger Robert Dijkhuizen op te offeren voor spits Ruud Overeem. Die wissel bleek goud waard. Eerst maakte een kwartier voor tijd Van de Fliert uit een voorzet van John van Essen de 2-2. Nog in dezelfde minuut stelde Van de Fliert de ingevallen Overeem in staat de 3-2 aan te tekenen. AVW was geknakt. Uiteindelijk bepaalde Gert Jan van de Kraats de eindstand op 4-2..

Ook al omdat concurrenten Zeewolde en OWIOS wonnen, betekent de winst alleen maar uitstel van degradatie. Het verschil is acht punten met nog drie duels. Hoewel het hele seizoen al wordt geroepen dat Lunteren nu een Lunters gezicht heeft, blijft wel staan dat na het vertrek van meer dan een compleet elftal in het afgelopen seizoen, er toch negen nieuwe spelers zijn aangetrokken. Deze spelers, veelal afkomstig van derde en vierdeklassers, hebben het elftal niet sterker gemaakt. Kwantiteit in plaats van kwaliteit.

Kwaliteit

,,Het klopt dat we kwaliteit tekort zijn gekomen'', beaamt Dick Eijlander. ,,We doen nu een stap terug, maar willen er weer twee voorwaarts maken. Zoals het er naar uitziet, blijft het grootste deel van de selectie. Alleen Pascal Pol stopt, terwijl Tonnie Floor (blessure) en Robert Dijkhuizen (verblijf buitenland) de tweede helft van 2009 missen. Rick Degenaar komt van SDV Barneveld. Vooral dat John van Essen blijft doet mij deugd. Hij is een belangrijke speler voor Lunteren.''

,,Verder proberen we nog een paar spelers aan te trekken en vertrokken jeugdspelers terug te halen.'' Bij de laatste gaat het om Gerbert Veldhuizen, Job Stoffels en Dennis van de Bunt, die alle drie bij GVVV A1 spelen. ,,We gaan ons ook meer richten op de jeugd'', vult Eijlander nog aan. ,,Wij willen zestien trainers een cursus gaan geven. Dat moet op termijn zijn vruchten gaan afwerpen.''

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie