Waterpolocoach Nieuwenburg: ,,Seizoen nu al succesvol"

19 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Na een zwaar bevochten overwinning op Zian is Polar Bears bijna zeker van de derde plaats in de reguliere competitie. De mannen van trainer Hans Nieuwenburg zagen de naaste concurrenten punten verspelen en hebben daardoor aan een punt in twee wedstrijden genoeg voor plaats drie. De Berinnen uit Ede deden het ook goed. Met een 10-11 uitoverwinning op ZVL legt de ploeg extra druk op mede titelkandidaat Het Ravijn.

door Boy Imminck

,,Die derde plaats, dat mag voor ons niet meer mis gaan, als we dat halen hebben we wat betreft de competitie ons doel gehaald", zegt waterpolo mannentrainer Hans Nieuwenburg. Uit bij Zian was het niet makkelijk voor de Edenaren. ,,We hadden moeite met het fysieke spel van Zian. Het is vrijwel dezelfde ploeg als waarmee we enkele jaren streden om het landskampioenschap. Maar bij vlagen hebben we goed gespeeld, al hadden we het eigenlijk niet aan onszelf te danken dat we wonnen."

Nieuwenburg doelt hiermee op een incident zo'n drieënhalve minuut voor tijd. Nadat de derde periode met een 10-8 achterstand was afgesloten, kon een speler van Zian zich niet beheersen. ,,Hij sloeg onze speler Sem de Wit en moest het bad verlaten. Hierdoor konden we het restant uitspelen met een man meer. Dit hebben we goed gedaan. In de laatste periode draaiden we de stand om naar 11-13 in ons voordeel."

Over de play offs is Nieuwenburg duidelijk. ,,Drie ploegen kunnen onze tegenstander worden. BRC, AZ&PC of AZC. Het maakt me niet zoveel uit, het zijn sowieso lastige wedstrijden. Wat mij betreft is het seizoen nu al een succes. Zaterdag is ook het tweede van Polar Bears kampioen geworden in de eerste klasse. Ook goed voor ons."

Beslissing

Ook de vrouwen gaan bij Polar Bears richting het einde van de competitie. Of het de eerste of de tweede plaats wordt is nog even afwachten. ,,De beslissing valt volgend weekend", voorspelt trainer Gerrit-Jan Schothans. Hij kan daarin zeker gelijk krijgen. Polar Bears speelt dan thuis tegen Het Ravijn. Wie de wedstrijd wint, wordt ook eerste in de competitie.

Tegen ZVL ging het uiterst moeizaam voor de Berinnen. ,,Eigenlijk stonden we de hele wedstrijd achter. Kleine fouten aan onze kant werden genadeloos afgestraft door ZVL", zag Schothans. Na 4-2 werd het halverwege de wedstrijd 7-6. Bij het ingaan van de laatste periode was de stand 8-8. ,,De ervaring won het in het laatste part, wij trokken dus aan het langste eind. De laatste periode pakten we met 2-3."

Vrijdag spelen de mannen van Polar Bears thuis tegen Kikvorsen, zaterdag thuis tegen ZPB. De vrouwen van Polar Bears spelen de beslissende wedstrijd thuis tegen titelconcurrent Het Ravijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie