Tegenvallende competitiestart mannen Climax

21 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Vooraf had de mannenploeg van atletiekvereniging Climax op een moeilijke klus gerekend. Maar een tiende plaats en een flinke punten achterstand na de eerste competitiewedstrijd in Naaldwijk was een zware tegenvaller voor de Edese atleten. De damesploeg presteerde daarentegen in Veldhoven uitstekend. Met een vijfde plaats in de poulewedstrijd hebben de Edese dames nog alle kans om zich te plaatsen voor de promotiewedstrijd in september.

Helaas kon de mannenploeg de afwezigheid van enkele vaste krachten niet compenseren. Zoals gebruikelijk verzamelde Climax op de loopnummers de meeste punten. Echter in Naaldwijk was de opbrengst op vooral de korte loopnummers te gering. Daarnaast liet de ploeg door de afwezigheid van Leon Versluis en Jarno Beuving ook bij het speerwerpen en het verspringen veel punten liggen.

Hopeloos is de situatie echter nog niet. De achterstand op winnaar Lycurgus is groot, maar op de volgende drie verenigingen is de achterstand zo’n 25 tot 30 punten. Voor de Edese atleten wordt het een hele uitdaging om het gat in de twee volgende poulewedstrijden te dichten.

David Hemstede werd zowel op de 5000 meter als op de 3000 meter steeple derde. Hij haalde daarmee veel punten voor de Edenaren binnen. Zijn broer Christiaan werd op de 5000 meter vijfde. Dat leverde Climax geen punten op. Ook de lichtgeblesseerde Erwin Meijer pakte met zijn (geschoonde) derde plaats op de 1500 meter veel punten. Ries van Zon verloor nipt de strijd om de derde plaats van een atleet van De Spartaan, maar werd op de 800 meter nog zeer verdienstelijk vierde.

Bij het hoogspringen kon Jurgen Versluijs helaas zijn beste seizoenprestatie (1.96m) niet evenaren. Hij moest met een sprong over 1.90 meter genoegen nemen met een zesde plaats. Met een sprong over 4.00 meter leverde Versluijs bij het polstokhoogspringen een uitstekende prestatie. Met deze hoogte verbeterde de Climax atleet zijn eigen clubrecord met twintig centimeter.

Damesploeg

De achterstand van de damesploeg op de voor hen geëindigde ploegen is minimaal. Daarmee zijn ze nog volop in de race voor een plaats in de promotiewedstrijd. Patricia Harteveld toonde ook in Brabant aan dat zij een talentvol werpster is. Want met een worp van 32.52 meter werd de A-juniore eerste bij het discuswerpen.

‘Veterane’ Anja van Eldik bewees weer waarom zij afgelopen winter meervoudig Nederlands kampioene indoor is geworden. De Climax-atlete bleef op de 3000 meter bijna alle jonkies voor en werd met 10.53.83 min. zeer fraai tweede. Op de 400 meter pakte ze de vierde plaats. Angela van Veen werd op de 100 meter horden met 17.64 sec eveneens vierde. Beide loopsters liepen op de Zweedse estafette samen met Linda Hulsbeek en Kimberley Bos in een tijd van 2.32.77 min. een nieuw clubrecord, waarmee zij als vijfde eindigden. Linda Hulsbeek werd op de 800 meter zesde. Ook de jeugd paste zich uitstekend aan. Junioren Kimberley Bos en Jolanda Zwart sprokkelden bij het hoogspringen en het verspringen eveneens de nodige punten bij elkaar.

Op 17 mei staat de volgende competitiewedstrijd op het programma; voor de damesploeg een thuiswedstrijd in Ede en voor de heren in Zwolle. Hopelijk kunnen de Edese dames op de steun van een talrijk thuispubliek rekenen. De toegang tot sportpark De Hoekelumse Eng is gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie