Ditters Makelaars houdt startersavond

4 mei 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Ditters Makelaars houdt maandag 18 mei in haar vestiging aan de Einsteinstraat 50 in Veenendaal een speciale avond voor starters op de woningmarkt. Tijdens deze vrijblijvende avond staat de NVM-makelaar stil bij de kansen die starters hebben op de woningmarkt.

De laatste weken is er veel te doen geweest rondom starters op de woningmarkt. De Autoriteit Financiële Markten maakte bekend tophypotheken (waarin 'kosten koper' zoals overdrachtsbelasting worden meegefinancierd) te willen verbieden. Ron Toering, mededirecteur van Ditters Makelaars: ,,Daardoor is het beeld ontstaan dat het voor starters nog moeilijker wordt om een woning te kopen. Gelukkig loopt het zo’n vaart niet en heeft staatssecretaris De Jager al aangegeven dat het niet tot een verbod zal komen. Maar het nieuws heeft wel voor veel onrust en onduidelijkheid gezorgd. Daarom geven we tijdens de startersavond graag uitleg."

Koopsubsidie

Tijdens de avond gaat erkend hypotheekadviseur Gerrit van Vulpen van Ditters in op het verkrijgen van een hypotheek. Aan de hand van voorbeelden maakt hij duidelijk welk inkomen nodig is voor de verschillende starterswoningen en wat de maandlasten zijn. Ook gaat hij in op de koopsubsidie en starterslening. ,,Dit zijn voor veel starters nog onbekende regelingen die de kans op een woning enorm vergroten", stelt Ron Toering.

NVM-makelaar Ron Toering neemt de aanwezigen vervolgens mee op huizenjacht. Hij staat stil bij de huidige markt in Ede en Veenendaal en geeft aan waar er mogelijkheden liggen om een leuke starterswoning te bemachtigen. ,,Er is nu sprake van een kopersmarkt. Het aanbod is ruim, de hypotheekrente is nog altijd erg laag en de prijzen dalen licht. Dat zijn gunstige factoren voor starters."

Duidelijke uitleg

Tot slot zal ook mr. Palko Benedek, notaris bij Van Putten Van Apeldoorn notarissen een bijdrage leveren aan de startersavond. Hij geeft een duidelijke uitleg over onder meer de koopakte en de hypotheekakte. Na afloop van de presentaties krijgen bezoekers de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje met de deskundige makelaars en hypotheekadviseurs te praten en vragen te stellen. Ook is er een uitgebreide presentatie van starterswoningen die Ditters Makelaars momenteel in de verkoop heeft óf krijgt.

De startersavond vindt plaats aan de Einsteinstraat 50 in Veenendaal (naast de Gamma) en begint om 19.30 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via info@ditters.nl of telefonisch: 0318-529968.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie