Navigators liften naar Tavemünde

6 mei 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Studentenvereniging Navigators Ede, kortweg NSEde, houdt van 1 tot 3 mei de jaarlijkse liftwedstrijd. De bestemming werd vrijdagochtend bekend gemaakte en die is Travemünde bij Lübeck in Duitsland.

18 enthousiaste koppels doen mee met de race over het asfalt naar een bestemming die ongeveer 500 kilometer vanaf Ede ligt. Het koppel dat wint krijgt een prijs met een toepasselijke huldiging op een podium van bierkratten. Het is de bedoeling dat de koppels gemengd zijn. ,,We kwamen moeilijk weg bij benzinestations, omdat je met meer dan één persoon daar staat natuurlijk'', zegt Daan Molenaar.

,,Het is leuk als de deelnemers de charme van het liften leren kennen. Doordat studenten tegenwoordig gratis mogen reizen met het openbaar vervoer is het liften wat uit het zicht geraakt. Het is een enorm genoegen om mensen te ontmoeten met hun persoonlijke en vaak boeiende verhalen. Daarnaast is het spannend om elke keer weer een lift te moeten vinden en natuurlijk is het gratis. Ik heb vaak gelift, maar ik heb nog nooit iets negatiefs meegemaakt.''

Bijbelstudies

NSEde is een christelijke studentenverenigingen uit Ede. NSEde laat als jonge studentenvereniging haar leden genieten van hun studententijd. De vereniging telt in derde jaar al 125 leden.

Vrijwel de meeste leden van de vereniging studeren aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). Iedere dinsdagavond komen de studenten bij elkaar voor allerlei activiteiten. Zo zijn er om de week bijbelstudies in kringen, aparte socio-, thema- en praiseavonden. Natuurlijk horen hier ook borrels en feesten bij.

Net als de 15 andere Navigatorstudentenverenigingen die deel uit maken van NSV, de landelijke organisatie van Navigators, is het motto ‘Christus kennen en Hem bekend maken’.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie