Dolf Jansen lost startschot en loopt mee met Trailwalker

17 juni 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De zware non-stop-wandeltocht 'Oxfam Novib Trailwalker' start op zaterdag 20 juni in Ede en loopt dwars door de Veluwe, over grotendeels onverharde wegen. 155 teams van vier personen lopen binnen 30 uur een afstand van 100 kilometer. De sponsoropbrengsten van deze eerste Trailwalker in Nederland gaan naar Oxfam Novib's onderwijsactiviteiten. Oxfam Novib-ambassadeur Dolf Jansen lost het startschot en loopt daarna gelijk mee in zijn team 'Skinnymen', waarin ook voormalig topatleet Hans Koeleman.

Bij hoge uitzondering stelt Staatsbosbeheer in de midzomernacht van 20 op 21 juni natuurgebied de Veluwe 's nachts open voor de wandelaars. Tussen start en finish zijn in totaal negen checkpoints, met eten, drinken, massages, Rode Kruis- ondersteuning en toiletten. De teams ontmoeten hier hun eigen supportteam die hun moreel ondersteunt en van eten voorziet. Via een tracker op de website zijn de teams live te volgen.

Alle teams trainden hard de afgelopen maanden en brachten op de meest uiteenlopende manieren het sponsorgeld bijeen. Van autowassen tot creatieve acties van leerlingen voor hun trailwalkende leraren. Deelnemers worden gesponsord door familie, vrienden en bedrijven. Zij leggen minimaal 3.000 euro per team bijeen voor de te verwachten prestatie.

Streefgetal

De 150 deelnemende teams hebben bij elkaar al een bedrag bereikt van 580.000 euro en de meter stijgt nog. Het streefgetal van de Oxfam Novib Trailwalker om 18.000 kinderen naar school te helpen is daarmee ruimschoots behaald. Gemiddeld kost het 25 euro voor een kind om een jaar lang naar school te gaan. De lopers zorgen zo voor betere loopbaankansen voor kinderen in bijvoorbeeld Mali, waar een op de drie kinderen de basisschool niet afmaakt. Met een goede opleiding op zak kun je beter een zelfstandig bestaan opbouwen. Partnerorganisaties van Oxfam Novib zorgen voor scholing in diverse landen, want onderwijs is het beste wapen tegen armoede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie