Vliegers met felle kleuren tegen bewolkte lucht (+ video)

24 juni 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De wind was volgens de expert niet goed. Toch was hij zaterdag helemaal uit Boxtel gekomen om zijn creaties te laten zien op de Ginkelse Heide. Een vliegerfeest maakte onderdeel uit van de Gelderse Regiodag op de Veluwe.

'Verken de Veluwe vanaf het Natuurcentrum Ede' luidde het credo. Bij de kaasboerderij Hoekelum was in de ochtend niet veel animo te bespeuren. Wel kwam hier de stoet met wandelaars van de Oxfam Novib Trailwalker voorbij, maar die gunden zich geen tijd voor een kopje koffie met appelgebak. Want ook dat is hier, naast de zelfgemaakte kaas, te krijgen.

Het vliegeren was op touw gezet door jongeren van Jeugdzorginstelling Entrea. Het zorgde voor kleur tegen een bewolkte lucht, waar gelukkig toch vaak felblauwe stukken te zien waren, zodat de zon er vaak doorheen kwam.

De regiodag bestond lokaal verder uit de schapen die graasden op de hei, een lezing van Jan Terlouw in Kootwijkerbroek, een workshop fotografie, een tuin bezoeken, de sagevertelling over 'Het witte wief van Kernhem' en nog een aantal activiteiten.

foto's:

Vliegeren op de heide.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie