Vrolijke noten

24 juni 2009 om 00:00 Nieuws

Muziek zorgt voor stemming. Dat bleek ook zaterdag weer, toen ik van hot naar her scheurde om sfeer te proeven.

Fervente wandelaars stonden te trappelen van ongeduld om honderd kilometer binnen dertig uur te wandelen voor Novib. Met swingende percussie toverde een bandje glimlachjes op gezichten. Het lachen zal de 150 teams na deze mega-tocht wel zijn vergaan..

In Bennekom draaiden orgels op volle toeren. ,,De Radetzkimars’’, gaf een orgelman aan als favoriete deun. ,,Nee, jongeren houden er niet meer zo van’’, zei hij, laat staan dat ze de klassieke tophit van hem kennen. Jongeren gaan nu meer voor ‘Fuck you, fuck you very very much’, paradoxaal een zeer vrolijk wijsje, gezongen door een schijnbaar heel onschuldig meisje.

Tijdens het Leeffestival in Wageningen bespeelde menig artiest op straat een instrument. Van djembé-spelers tot Spaanse gitaarmuziek en een gospelkoor. ‘Oh happy day!'

De stemming zat er ook goed in bij de musici die Ede omtoverden tot Dweilstad. Op elke hoek van de straat toeterden orkesten dat het een lieve lust was. ‘Thank you for the music’, zong Abba al.

In Lunteren was de stemming iets minder opgetogen op het moment dat ik een tent betrad. Een troubadour bezong zijn eenzaamheid. Nee, voor vrolijkheid moest je bij het feest van de showkorpsen van Irene zijn. Volgens een criticaster op onze website werd er bij De Kei niet zuiver gespeeld. Dat was gelukkig de enige ‘valse noot’ tijdens dit jubileum.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie