Première voor 'Wat is daarop uw antwoord'

29 juni 2009 om 00:00 Nieuws

EDE – Vier enthousiaste filmmakers hebben de afgelopen periode een korte film opgenomen: ‘Wat is daarop uw antwoord?’. De film gaat donderdag 9 juli in première in de bioscoop CineMec te Ede.

Regisseur Bas van Teylingen (Wageningen), D.O.P (cameraman) Bernard Aussems (Hilversum), producenten Rico Sohilait (Barneveld) en Ferry Gerritsen (Veenendaal) hebben in ‘Wat is daarop uw antwoord?’ opnieuw de krachten gebundeld. Na diverse projecten wil de groep met deze film laten zien wat ze kunnen. Het uiteindelijke doel is om meerdere korte/lange films te maken en deze inzenden voor nationale en internationale filmfestivals.

Voor de film ‘Wat is daarop uw antwoord?’ werd van 8 tot en met 11 mei gedraaid in Alkmaar, Veenendaal, Barneveld en Wageningen. Meer dan vijftig mensen hebben belangeloos meegewerkt aan deze productie. Van locatie tot catering, van acteurs tot montage. Locaties die onder andere terugkomen in de film zijn discotheek Temptation (Veenendaal) en juwelier Geluk (Veenendaal) en kasteel De Schaffelaar (Barneveld).

De film vertelt het verhaal van de 29-jarige Daniël, die op het punt staat te trouwen. De kijkers zijn getuigen van de twijfel en verleidingen die op weg naar de huwelijksdag tegenkomt. Daniël wordt gespeeld door Martijn Hillenius, Viviënne van den Assem speelt Deborah. Andere rollen zijn weggelegd voor onder andere Pim Veth, Guy Clemens en Miro Kloosterman. Het scenario is geschreven door Rosan Dieho. Zij tekende eerder voor ondermeer de aflevering van ‘Pleidoo’, die de Nipkov schijf gewonnen heeft. De film zal door Holland Film worden ingezonden naar alle binnen- en buitenlandse filmfestivals.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie