Weight Loss Challenge: verantwoord afvallen

19 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Weight Loss Challenge, een manier om in twaalf weken op een verantwoorde en gezonde manier af te vallen, gaat op herhaling. ,,Wij werken met gezonde voeding, wij adviseren in gezonde voeding. Wij coachen mensen naar een betere gezondheid. Zeventig procent van alle klachten en alle kwalen zijn voeding gerelateerd. Dat blijkt uit een rapport vanuit de Wereld Gezondheid Organisatie. Door Weight Loss Challenge brengen wij mensen naar een blijvend gezonder eetpatroon", zeggen Eka en Jan Dijkstra, die de cursussen met vijf andere coaches geven.

door Jan de Boer

Tijdens de twaalf wekelijkse bijeenkomsten worden de deelnemers gemotiveerd en gestimuleerd door een persoonlijke coach. Van tevoren wordt er vrijblijvend een voedings- en lichaamsanalyse gemaakt. ,,Wat is je leefpatroon, wat is je eetpatroon. Je wordt aan een meter aangesloten, die het hele lichaam door meet. Daar komen zo'n dertien verschillende waardes uit. Aan de hand daarvan komt er een advies naar de mogelijke deelnemer. Als die 'ja' zegt gaan we met elkaar aan de slag. En coachen wij die persoon naar waar hij of zij naar toe wil. Als iemand zegt 'ik wil me fitter en vitaler voelen en ik wil er tien kilo afhebben' wordt je naar dat punt toe geholpen."

Resultaat

Dat betekent dat bijna alle mensen, die met Weight Loss Challenge beginnen, ook resultaat zullen zien. Dat is natuurlijk niet verkeerd. Jan Dijkstra: ,,Mensen zien het afvallen vaak als een kuur. Wij zien het als een way of life. Zelf heb ik al vijftien jaar geen grammetje te veel. Op mijn atletiekvereniging loop ik binnen mijn groep mee in de kop. Ze snappen nog altijd niet waar ik dat vandaan haal. Ik antwoord elke keer 'het ligt aan je voeding en je leefpatroon'. Elke gram te veel aan ons lichaam, houdt in dat je meer eet dan je verbrandt."

Als iemand straks de cursus heeft gedaan, gaat het er volgens Jan en Eka Dijkstra om dat die persoon blijvend meer kennis in zijn of haar rugzakje heeft. ,,Zodat het eetpatroon blijvend verandert. En daarmee helpen wij hen aan blijvend een stukje meer gezond zijn en een blijvend stukje meer slank zijn. En daardoor aan meer lol in je leven, minder kans op kwalen en kans op ziekte."

Nieuw fenomeen

Weight Loss Challenge is een nieuw fenomeen. De cursisten, die aan de eerst challenge meededen, waren allemaal heel enthousiast, zo bleek uit een gehouden enquête. ,,De cursus werd afgesloten met lekkere gezonde hapjes. Voor wie procentueel het meest afviel, was er een eerste prijs. Het hoogste percentage was dertien procent. Eén groep van twaalf mensen is in totaal 82,7 kilo afgevallen in twaalf weken. Dus een compleet mens. En ze zijn 456 centimeter vet kwijt geraakt."

Weight Loss Challenge is voor iedereen , die op een verantwoorde manier wil afslanken. De cursussen zijn op de locatie Prins Bernhardlaan 12 in Bennekom. De challenge is op een woensdagochtend en donderdagavond. Twaalf weken Weight Loss Challenge kost zestig euro. Aanmelden kan via www.WLCbennekom-ede-wageningen.nl of via telefoonnummer 0318 430425.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie