Fietsster uit Ede overleden na aanrijding (update)

20 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Een Edese fietsster die donderdagmiddag ernstig gewond raakte bij een ongeval op de rotonde van de Slotlaan met de Hofbeeklaan in de Edese wijk Veldhuizen, is nog dezelfde dag overleden aan haar verwondingen. Dat heeft de politie pas vandaag bekendgemaakt. De 51-jarige vrouw werd om 13.40 uur op de rotonde geschept door een auto die werd bestuurd door een 22-jarige Edenaar. De verdachte werd donderdag ter plaatse aangehouden.

,,Ik was hier in de buurt aan het werk en hoorde die auto al aankomen. Ik dacht bij mezelf, dat gaat niet goed. De vrouw is op de rotonde aangereden en is pas daarginds van de motorkap gevallen", aldus een omstander donderdag, die wijst naar de plek waar nu twee ambulances staan, enkele tientallen meters verderop. Ergens halverwege lag de fiets van de vrouw.

Er kwam ook een traumahelikopter ter plaatse, vanwege het ernstige letsel van de vrouw. Uiteindelijk werd de Edese met de ambulance naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht, waar ze dus later overleed. De politie heeft ter plekke onderzoek gedaan naar de toedracht, maar kan nog steeds niets zeggen over de toedracht.

Foto's 6 en 7 via www.112-incidenten.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie