Doelpunten: John van Dreven 0-1; Marcel Jansen 1-1; Jeroen Fraanje 1-2.

9 september 2009 om 00:00 Nieuws

WEKEROM - In de streekderby tegen Wageningen liet SDS’55 zich in Wageningen het kaas niet van het brood eten. ,,Onze doelstelling is duidelijk; het vorig jaar verloren gegane terrein zo spoedig mogelijk heroveren”, stelt de nieuwe SDS trainer Eddy Morren. ,,Deze zege op een streekgenoot is daarbij een welkome opsteker.”

De thuisclub opende apathisch waarna John van Dreven in de derde minuut SDS op 0-1 kon zetten. Na een mooie aanval over rechts bood Wilbert Pol Van Dreven een niet te missen kans. Hoewel SDS in het eerste half uur beter was, resulteerde dat niet in doelpunten.

Na rust speelde Wageningen aanzienlijk beter. SDS moest bij vlagen terug. In de 79e minuut bracht Marcel Jansen beide ploegen op gelijke hoogte: 1-1. De vrije trap van zeker 25 meter was de onzekere doelman Kees Nagel te machtig. Morren had een ‘gouden wissel’ in petto. Enkele minuten nadat Jeroen Fraanje het veld betrad, beloonde hij zijn trainer met de niet onverdiende 1-2. In blessuretijd leek de thuisclub de gelijkmaker te produceren. Doelman Nagel wist de pogingen echter met handen en voeten te keren.