Drie aanhoudingen voor winkeldiefstallen Ede

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De politie van Ede heeft dinsdag drie verdachten aangehouden na meldingen van winkeldiefstal. Dat gebeurde op de Achterdoelen en de Stadspoort.

Een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd opgepakt wegens winkeldiefstal bij een zaak aan de Achterdoelen. Daar zou hij onder meer een pak drinkyoghurt en snoepgoed onder zijn kleding hebben gestopt. Personeel had dat gezien en greep de man in de kraag. Daarbij zou het tot een schermutseling zijn gekomen tussen de man en het winkelpersoneel, maar daarbij raakte niemand gewond. De man kon overmeesterd worden en werd aan de politie overgedragen. Hij bekende en is in afwachting van een beslissing van justitie weer op vrije voeten.

Bij een zaak aan de Stadspoort werden een 25-jarige vrouw en een 10-jarig meisje (beiden uit Ede) aangehouden. De twee zouden volgens winkelpersoneel diverse levensmiddelen in hun tas hebben gestopt en zonder af te rekenen zijn weggelopen. Beiden bekenden later de diefstal en zijn na verhoor vrijgelaten. Het 10-jarige meisje in strafrechtelijk niet vervolgbaar; de vrouw is in afwachting van een beslissing van justitie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie