Advendo ten onder in de Betuwe

25 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDERVEEN - Advendo'57 was in Opheusden niet opgewassen tegen het harde spel van DFS. De Ederveners moesten een 2-1 nederlaag incasseren.

Het begin was nog goed. Een vrije trap van Martijn van den Dikkenberg kwam uiteindelijk bij Dick ten Ham terecht, die de 0-1 binnenwerkte. Waar DFS het meeste balbezit had, waren de kansen voor Advendo. De broers Jarco en Henry van den Dikkenberg mikten over en naast.

Het laatste kwartier was slecht van Advendo zijde. Renaldo Fränkel veroorzaakte een strafschop, die door Wesley Vink werd raak geschoten. Nadat Sander Veldhuizen een eigen fout nog net wist te herstellen, viel toch voor de rust nog de 2-1. Marcel Muhlack profiteerde

van het feit dat de complete Ederveense verdediging stond te slapen.

Na de pauze maakte DFS Advendo het voetballen onmogelijk. ,,Wat zij deden had weinig meer met voetballen te maken'', liet elftalleider Frank Morren weten. ,,Er waren diverse grove overtredingen. Gerwin Poort werd de wedstrijd uitgeschopt. Ook was er een zware overtreding op Mark Jansen, waarvoor de dader Ezra Nuhumury rood kreeg. Via Jarco van den Dikkenberg raakte Advendo nog een keer de lat. Maar toen na 90 minuten er weer een incident was, vond de arbiter het voldoende en floot af.